Peer-banaan-pannenkoek

Een warm ontbijtje waar alles in zit. Behalve dan gluten, lactose, granen, suiker… Maar wèl: fruit, eieren, noten… Lekker hoor!

voor:

2 personen, neem de helft voor jou alleen.

klaar In:

15 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt, lunch, diner

over dit recept

Eerder deze week plaatste ik al het ‘improvisatie-ontbijtje‘. Lijkt hier op, maar deze kan je ook lekker als ontbijt, lunch of zelfs avondeten nemen als je wèl alle ingrediënten in huis hebt 😉 Hoewel we een smoothie eigenlijk altijd wel heerlijk vinden, was het vanmorgen zoooo koud in huis dat we zin hadden in iets (ver)warm(end)s. De boodschapjes lagen al lekker in de kast, dus nu kon ik ‘m helemaal maken zoals ie ‘hoort’. En onze Rock? Die is altijd blij met klokhuizen (oftewel, met een ‘appelkroes’ (of peer), zoals we vroeger in Ooij altijd zeiden) dus die zat weer op de loer. Je ziet ‘m dus ook in het filmpje onderaan terug 🙂 Gezelligheid!

 

Ingrediënten

 • 1 peer, zonder klokhuis, in dunne partjes (schillen hoeft echt niet)
 • 2 bananen, in plakjes
 • Evt ander fruit
 • Kokosolie
 • Kokosbloem, ongeveer 3 eetlepels

 • 150 ml amandelmelk
 • Snufje zout
 • 4 eieren

 • Kaneel of pumpkin spice
 • Rozijnen
 • Pecannoten

  Als topping:

 • Fruit ter garnering

 • Kokosrasp

   

 

 1. Gebruik bij voorkeur een pannenkoekpan. Smelt een klein beetje kokosolie en leg de helft van de peer en 1 banaan in plakjes in de pan. Laat een paar minuten bakken tot ze verkleurd zijn, hussel ze een keer zodat ook de andere kant verkleurt. Als je twee fijne pannen hebt: nog beter! Dan bak je er twee tegelijk.

2. Klop de eieren los met wat kaneel of pumpkinspice, een snufje zout, de koksbloem en amdelmelk en voeg naar smaak  rozijnen toe.

3. Giet de helft van het eiermengsel in de pan, zet het vuur wat lager. Leg evt een deksel op de pan als je ziet dat het ei nog niet helemaal stevig genoeg is om om te keren. Leg pecannoten op de nog zachte plekjes.

4. Schuif de pannenkoek op een bord en keer ‘m om terug in de pan  zodat je de andere kant ook kunt laten bruinen.

5. Als de pannenkoek mooi bruin is schuif je ‘m op een bord, bedek met de toppings (wees ook hierin creatief! Gooi erop wat jij lekker vindt!)

5a. Bak evt de tweede pannenkoek

6. Eet smakelijk.

 

 How to… zie de video: