Pompoen

pannenkoeken

Een pannenkoek, gemaakt van pompoenpuree. Makkelijk, toch? Als je je aan de ingrediënten houdt wel… wij waren even eigenwijs 😉 (Voor leedvermaak: zie de video!)

voor:

2 personen, neem de helft voor jou alleen.

klaar In:

30 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt, lunch, diner

over dit recept

Eerder plaatste ik de peer-banaan-pannenkoek. En een aantal recepten waar pompoenpuree in gaat. En daar was de tip: Probeer eens een pompoenpannenkoek! Leek me leuk èn lekker, dus hup, aan de bak!

Ik had alleen geen koksmelk in huis. En ik wilde ipv dadels een banaan proberen… Onderaan zie je hoe dat afliep (in de video) 😉 Dus: hou je gewoon lekker aan deze ingrediënten, dan komt het helemaal goed. Ze zijn echt super lekker!

Door de amandelmelk en banaan die ik dus (eigenwijs) gebruikte leek de pannenkoek wat droog… daarom heb ik er wat amandelpasta overheen gedaan. En fruit. Yum!

 

 

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 1/2 cup kokosmelk
  • 1/2 cup pompoenpuree
  • 3 medjooldadels, 20 minuten geweekt in wat water
  • Kokosbloem, 1/4 cup

  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Kokosolie
  • Snuf vanille
  • Kaneel en pumpkin spice

    Als topping:

    Kokosrasp, amandelpasta, fruit, noten.

     

  1. Doe de eieren, pompoenpuree, melk, dadels (zonder het water) in een keukenmachine en meng/mix tot de dadels helemaal zijn opgenomen.

2. Doe de droge ingrediënten in een zeef en zeef ze zodat ze in een grote mengkom vallen.

3. Doe de vochtige ingrediënten bij de droge en schep voorzichtig om, tot alles is opgenomen. Doe dit niet te lang! (Maar zorg wel dat er geen klontjes bloem meer in zitten).

4. Gebruik bij voorkeur een pannenkoekpan. Smelt een klein beetje kokosolie en doe een kwart van het beslag in de pan als deze heet genoeg is. Als je met twee pannen bakt doe je ook in die pan een kwart. Zorg dat de pannenkoek zo rond mogelijk is en laat rustig garen.

5. Leg een deksel op de pan(nen) zodat de pannenkoek mooi fluffy kan worden.

6. Keer de pannenkoek om als deze helemaal droog is aan de bovenkant (bij mij brak ie hier dus in 4 stukken…) zodat je de andere kant ook kunt laten bruinen.

7. Als de pannenkoek mooi bruin is schuif je ‘m op een bord.

8. Herhaal dit nog een keer zodat al het beslag op is. Verdeel de 4 pannenkoeken over twee borden en bedek met de toppings naar keuze.

6. Eet smakelijk.

 

In de video zie je dat het ook bij mij niet altijd meteen goed gaat hoor 😉 Lachen mag!