herfst-oven-roerbak

Herfst-oven-roerbak. Zooveel smaken… zoooo lekker!!!
Ik heb hier worstjes door gedaan (Chorizo), maar je kunt ‘m ook heel goed vegetarisch laten!
Verwarm de oven eerst vast voor op 200 graden.
Voor 4:
3 zoete aardappelen in blokjes
400 gr schoon gemaakte spruiten, gehalveerd
Olijfolie
Lichte balsamico azijn
Herbamare kruiden
2 appels in blokjes
Evt 1/2 banaan in plakjes (had ik toevallig nog over)
200 gr Chorizo worst in stukjes
3 winterpenen in stukjes
Kleine bloemkool, tot rijst gemaakt in keukenmachine (of kant en klaar)
Lenteui in ringetjes
Hand pecannoten
Hand cranberries (ongezoet)
Kokosolie
Pak 2 ovenplaten, leg er bakpapier op.
Doe de aardappelen met de spruiten in een kom, doe er Olijfolie en azijn bij en Herbamare en schud even om. Leg op 1 ovenplaat.
Doe de appel, banaan, wortel, worst in dezelfde kom en hussel. Deze gaat op de andere plaat, beiden gaan 30 minuten de oven in. Schep na een kwartier even om.
Smelt Kokosolie in een grote wok/ wadjan, bak hierin de bloemkoolrijst met lenteui en wat Herbamare op.
Voeg aan het eind de pecannoten en cranberries toe. Zet even opzij tot de oven piept.
Til het bakpapier per plaat voorzichtig op en schuif de aardappelmix en de appelmix in de pan met de bloemkoolrijst erbij. Nu heb je dus alles in 1 pan! Schep om, bak even op en klaar!
Hier werd het bord er bijna bij opgegeten 😉