speklapjes met broccoli-puree

voor:

4

klaar In:

20 min 

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

lunch, diner

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli of 2 kleine
  • 3 meirapen (of knolselderij, als het weer het seizoen is 😉 )
  • zout en peper, herbamare
  • verse munt, gesneden
  • 600 gram speklapjes
  • Wat cassavebloem
  • rijpe avocado in plakken.
  1. Haal de speklapjes , nadat je ze gekruid hebt met zout, peper en herbamare, door de cassavebloem.
    Zorg dat de bloem er goed op vastplakt.
    Schil de meirapen of knolselderij en snij ze in blokjes.
    Snij de broccoli in roosjes en kook ze samen ongeveer 8 minuten (kan in 1 pan). Giet ze af.
    Bak in dezelfde tijd de speklapjes knapperig in wat olie of boter.
    Doe peper, zout en herbamare bij de aardappelen en broccoli en pureer ze.
    Serveer de puree en speklapjes met wat avocado.
    Eet  smakelijk!