mexicaanse burgers met salsa
Spicy! Maar niet té. Zelfs de kids smikkelden en smulden!
voor:
4 kleine burgers voor 2 personen
klaar In:
20 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
lunch, diner
Ingrediënten
Voor de burgers:
- 300 gram kipgehakt
- halve rode ui, fijn gesneden
- Teentje knoflook, idem
- Wat komijn
- gerookte paprika
- 1 klein ei
- 2 eetlepels amandelmeel
- Sap en rasp van 1 limoen
- Stukje jalapeno peper fijn gesneden
- Verse koriander, fijn gechopt
Voor de salsa:
- 2 tomaten
- halve rode ui
- wat verse koriander
- wat limoensap
- scheutje olijfolie
- stukje jalapeno-peper
- wat zout
-
Het is vrij simpel: Alles (zie ingrediënten burgers) door elkaar mengen en burgers van maken.Je kunt ze op (glutenvrij) brood doen, of op een paar plakken mee gegrilde pompoen. Erg fijne combi! Snij dan ongeveer 4 stevige plakken van een flespompoen.Bak deze eerst in de grillpan (beide kanten 4 minuten), daarna de burgers (beide kanten 6 minuten)Maak ondertussen de salsa door een paar tomaten heel klein te snijden. Beetje rode ui erdoor, koriander, limoensap, olijfolie en wat fijn gesneden jalapeno peper. Zout naar smaak.Serveer het allemaal samen!