couscous van bloemkoolrijst

Een koude couscous als bijgerecht. Zo gemaakt, gezond en heel erg lekker!

voor:

2

klaar In:

5 min 

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

bijgerecht

Ingrediënten

  • 4 cups extra fijne bloemkoolrijst
  • scheutje rode wijnazijn
  • Gehakte (verse!) peterselie, munt en koriander
  • Handje rozijnen
  • Gehakte noten (amandelen, macadamia)
  • Scheutje olijfolie
  • Fijn gesneden (bos)uitje
  • Zout en peper
  • Kurkuma
Deze is echt supersimpel: Doe alles door elkaar en klaar!
Wij eten deze graag met gegrilde stukken kip (kunnen ook aan een spies!), op z’n Marokkaans: kwartiertje gemarineerd in knoflook, olie, rode wijnazijn, verse koriander en munt, gemalen komijn, kurkuma, kaneel, chilivlokken (peper), zout, citroensap, 1 rode ui (deze kun je ook mee bakken). In de grillpan, garen en op de couscous leggen.
Enjoy!!