Mug cake

Cake. Uit een mok. Klinkt simpel. Is het ook. Magnetronnetje, paar eitjes, banaan, amandelmeel, wat noten en extra fruit… tadaa! Feest in een beker. Graag gedaan.

voor:

2 personen, neem de helft voor jou alleen.

klaar In:

5 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Ontbijt, lunch

over dit recept

Zo’n koude november-ochtend waarop je eigenlijk zin hebt in iets warms. Maar… niet in iets hartigs. Iets makkelijks, zoetigs en warms. En daar is ie dan! De Mug Cake. Alsof je een gebakje eet, maar dan gezond. En dan als ontbijt. Klinkt als een guilty pleasure maar dat is het niet eens!

Het vult als een malle en zelfs de kids kunnen dit zelf als ontbijt maken. Alleen even oppassen met het oortje van de mok (die wordt crimineel warm in de magnetron) en ook de blauwe bessen, mocht je die gebruiken, kun je beter even pletten nadat de mok in de magnetron is geweest. Dan ontploffen ze niet met 260 graden in je mond 😉

Enjoy!

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 4 eieren
  • Paar pecannoten
  • handje blauwe bessen, vers of uit de diepvries (ander fruit is ook goed, blauwe bessen, frambozen..)

  • 2 eetlepels amandelmeel (of havermout)
  • eetlepel chiazaad
  • evt 1 eetlepel kaneel ( of pumpkin spice)

  • 1 eetlepel rozijnen

  • Als topping:

  • kokoschips

  • chia zaad

  • extra banaan en/of blauwe bessen, granaatappelpitjes, aardbei

  • Gehakte noten

 

  1. Prak in beide mokken een banaan. Voeg per mok 2 eieren toe en een eetlepel amandelmeel en roer het even goed door met een vork

2. Doe de bessen of ander fruit erbij, de rozijnen, chiazaad en de noten (evt fijn gehakt).

3. Zet iedere mok 3 minuten op vol vermogen in de magnetron en pas op bij het eruit halen: oortjes worden meestal warm!

4. Roer even door en doe de toppings erop. Hetzelfde voor mok 2. (Je kunt er ook nog yoghurt op doen als je dat lekker vindt).

5. Your breakfast (of lunch) is ready! Genieten maar!

 

Hieronder zie je hoe je ze maakt.