kip met peer salade

Mocht je wat  kip over hebben van de avond ervoor… dan is dit een heel makkelijke lunch de volgende dag. Je kunt de kip warm maken, maar ook koud is het heerlijk!

voor:

2 personen, neem de helft voor jou alleen.

klaar In:

10 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt, lunch

over dit recept

Ik neem altijd wat extra kip als ik ‘s avonds iets grill of bak. Ook het restje van de hele kip of een kipkarbonaadje werkt prima! Ik heb voor deze keer de kip even in de magnetron warm gemaakt en van het botje afgeplukt, dat eet wat makkelijker. 

De combinatie met peer is natuurlijk een klassieker, maar ook de avocado, ijsbergsla, pecannoten en de dressing/pesto zijn er erg fijn bij. Smullen geblazen!

Ingrediënten

  • restje kip (of bak/grill 200 gram kip goed gaar)

  • 6 grote bladen ijsbergsla
  • 1/2 avocado
  • 1 peer
  • Hand pecannoten
  • zout, peper, herbamarekruiden,
  • pesto (basilicum, pistachenootjes, olie, zout en peper)
  • Evt kokossnippers
  1. Maak de kip evt even warm en maak er kleine stukjes van

2. Leg de slabladen op twee borden, snij de peer in dunne plakken en verdeel die ook.

3. Snij ook de avocado in dunne plakken en verdeel die. Ook de kip en pecannoten mogen er overheen.

4. Maak een dressing van pesto, (frambozen)azijn, olie, amandelpasta, zout en peper en sprenkel die er overheen

5. Ik vind zelf kokossnippers er nog lekker overheen. Enjoy!