fruit-noten-havermout

Een smoothie ‘s ochtends is heerlijk. Maar soms wil je gewoon iets warms. Deze havermout wordt gemaakt van noten en fruit. Geen toegevoegde suikers, geen gluten, geen lactose. Lekker belangrijk… maar vooral: HET IS ZOOO LEKKER!!

voor:

2 personen, genoeg voor 2 dagen!

 

klaar In:

20 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt, lunch

over dit recept

Vanmorgen was het ineens súperkoud, terwijl we gisteren nog zonder jas naar buiten konden. Nederland. Leuk. We hadden ineens zin in iets verwarmends. En stiekem ook een soort van Comfort-food nadat er veel vervelend nieuws was (niet naar Portugal kunnen voor het geven van onze training, nieuwe C-maatregelen… Trump léék op een overwinning af te stevenen… dat soort dingen). En hoewel eten daar uiteraard niet iets aan gaat veranderen is het echt een opkikker op de ‘vroege’ ochtend.Ik had nog wat in de vriezer zitten, dus nog even geen filmpje van hoe je deze kunt maken. Wel het recept, want hier moet je echt niet nóg langer mee wachten! Een van de favorieten hier !

Ingrediënten

  • 2 kopjes (cups) noten (ik neem meestal cashews en amandelen), minstens een kwartier geweekt in water

  • 4 appels met schil, zonder klokhuis, in blokjes

  • 1 banaan, in stukjes
  • Geraspte kokos, paar eetlepels

  • 300 ml amandel- of koksmelk
  • kaneel of pumpkin spice
  • handje rozijnen

Voor de garnering:

Fruit naar smaak, pecannoten, kokossnippers, kokosrasp

  1. Zorg dat de noten zachter zijn, door ze minstens een kwartier in water te weken. Ik zet ze vaak de avond ervoor al in een glas met water.

2. Breng de appelstukjes en banaan met de noten in de amandelmelk (kokosmelk is ook erg lekker) aan de kook in een steelpan. Voeg de kokos, rozijnen en kaneel toe en laat pruttelen tot de appel zacht is.

3. Pureer het noten/appel met een staafmixer tot een grove pap en verdeel in kommen. Wij kunnen met zijn tweeën meestal twee dagen eten van deze hoeveelheid. Je kunt, na afkoelen, ook een deel invriezen.

4. Garneer met bijvoorbeeld plakjes banaan, pecannoten, kokos.. neem wat jij lekker vindt! Zondee garnering is ie ook al erg lekker! Smakken-lijk!