slow cooker groentenschotel

Heb je ergens nog een slowcooker staan en weet je niet zo goed wat je er alsmaar mee kunt?
Als je hierop klikt: https://kwartjes.nl/category/slowcooker/ dan vind je sowieso een aantal hele simpele, lekkere slowcook-recepten. Deze is hier favoriet!
Je kunt ‘m ook vegetarisch maken, dan laat je het gehakt gewoon weg !
Ik heb gebruikt: (voor ongeveer 8 porties, of 12 zelfs als je er rijst, wraps, taco’s of een gepofte (zoete) aardappel bij geeft (je kunt het heel makkelijk een dag of 4 bewaren in de koelkast, of gewoon invriezen en opwarmen in de magnetron!)
Nodig:
1 kilo gehakt, half om half
Halve pompoen
2 paprika’s
2 uien
Lenteui
Knoflook
Tomaten en/of cherry tomaatjes
Courgette
Winterpeen
1 blikje mais
1 blik kidneybonen
1 blik tomatenstukjes
Blikje tomatenpuree
Kruiden: zout, peper, paprika, komijn (dat maakt de smaak!! Niet te zuinig mee zijn), oregano.
Als je een ‘saute’ knopje op de slowcooker hebt kun je het gehakt met de ui en knoflook en kruiden eerst even aanbruinen, kan evt ook in de pan. Maar zelfs zonder dat lukt het prima: alles gaat in de slowcooker en zo’n 6 tot 8 uur laten pruttelen. Even in de gaten houden of er genoeg vocht in blijft, anders wat water toevoegen zodat het niet aanbakt. Ik doe er meestal meteen al een half glas water bij omdat ik niet altijd kan kijken tussendoor 🙂
Dit kan dus ook gewoon pruttelen gewoon jij aan het werk bent oid.. soms heb je zelfs een uitgestelde start knop, kan je het de avond vooraf al klaar zetten (bijv als het gehakt nog bevroren is! Let wel op met vers gehakt.. dat zou ik niet en hele nacht op het aanrecht laten staan 😊)
Als je nog andere groenten ‘over’ hebt die je niet weg wilt hoeven gooien.. doe het erbij!
Lekker uitproberen dus maar! Probeer er ook wat Guacamole bij!
En o ja: ook zonder slowcooker kun je dit maken, bak het eerst aan in een stoofpan en laat het dan ruim een uur of 2 op een lage stand garen. Even checken tussendoor of het niet te hard gaat en na 2 uur of het allemaal goed gaar is!
👍🍽