bloemkoolpizza versie 1

Gezondere pizza = …… Bloemkoolpizza!
Deze hebben we net op. En nog wat over (terwijl we met 5 waren!) De bodem is namelijk nogal machtig 😉
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg op een bakplaat bakpapier en vet die goed in met kokosolie.
Je hebt voor de bodem nodig;
1 hele bloemkool, gemalen en even 5 minuten gegaard in de magnetron (1000 watt)
3 eieren
250 gr geraspte kaas
2 theelepels Italiaanse kruiden
Snuf zout
Meng met je handen door elkaar en verdeel over de bakplaat om er de pizzabodem van te maken.
Zet 20 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de toppings. Wij hadden broccoli, paprika tomaat, courgette, lenteui en worstjes in stukjes.
Als de bodem 20 minuten gebakken heeft besmeer je m met tomatenpuree of pastasaus, beleg met de toppings en bestrooi met kaas.
Zet nog 20 minuten in de oven, zet de temperatuur op 200.
Lekker om, als de pizza op tafel staat, deze te bestrooien met ijsbergsla met wat aioli erover.
Enjoy!
🍕