paleo crackers
Makkelijke, lekkere crackers zonder gluten. Aanrader!
voor:
10 crackers
klaar In:
20 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
ontbijt of lunch
Ingrediënten
50 gr zonnebloempitten
- 50 gr pompoenpitten
- handje pijnboompitten
- 150 gr amandelmeel
- 1 ei (losgeklopt)
- Italiaanse kruiden naar smaak
- zout, herbamare
- 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor (180 graden)
Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze door.
Maak er een bol van en leg deze op een vel bakpapier.
Druk de bal wat platter en leg er nog een vel bakpapier bovenop.
Rol met een deegroller het deeg tussen de vellen plat tot de hele bakplaat zo’n beetje bedekt is met deeg. Je kunt het deeg makkelijk vastplakken op de juiste plekken als je een rare vorm of breuken krijgt.
Leg de onderste laag bakpapier met deeg en al op een bakplaat en snij met een mes alvast de crackers op maat, zodat het makkelijker breekt als ze gaar zijn.
Bak ze 12 minuten , let op dat ze niet te donker worden.
Laat ze afkoelen op de bakplaat en breek ze daarna op de snijlijnen. Lekker als lunch met wat pesto of hummus!