Supergezonde granola repen

Lekkerder dan een ‘Nakd’-bar of eiwitreep. Superhandig als tussendoortje en je doet erin wat JIJ lekker vindt! Ideaal! 

voor:

Liefst jij alleen. Maar delen = lief.

klaar In:

10 min (en 20 minuten wachten…)

Zonder:

gluten, toegevoegde suikers, lactose

Goed als:

Tussendoor of traktatie. Bij de koffie of thee!

over dit recept

Je kunt er eigenlijk ongeveer alles in doen wat jij lekker vindt. Zonder of met extra zoetmaker (maplesyrup bijvoorbeeld), met of zonder dadels, noten, rozijnen, kokos… Als je het maar goed aandrukt en laat uitharden; daarna heb jij je repen. Boordevol voedzame shit, proteïnen, vezels… Yum!

  Ingrediënten

 

  • 1 cup ontpitte en zachte dadels

  • 1/4 cup maple syrup of honing

  • 1/4 cup amandelpasta 
  • 1 cup noten (bijv half cashew, half pecan of amandelen)
  • 1,5 kop (glutenvrije) havermout, geroosterd in de pan of oven
  • 1 theelepel pure vanille extract

  • 1 theelepel kaneel (ik gebruik nog liever pumpkin spice)

  • Evt chocolade-chips, gedroogd fruit, rozijnen, zonnebloempitten enz. 

 

  1. Pureer de dadels en driekwart van de noten in een keukenmachine tot er een grove puree ontstaat

2. Rooster de havermout even in een droge koekenpan of in de oven (15 minuten op 175 graden).

3. Roer de havermout door de noten/dadelpuree

4. Hak de overige noten grof, schep ook die erdoor.

5. Verwarm de honing/maple met de amandelpasta in een steelpannetje en giet dit bij het havermoutmengsel. Doe de overige ingrediënten (rozijnen, pitjes ed) erbij en roer goed door.

6. Neem een vierkante bakvorm (cakevorm kan ook) en leg er een stuk bakpapier in. Stort het deeg in de vorm en druk heel goed aan, liefst met een nieuw vel bakpapier erover heen zodat het niet te erg aan je handen of lepel plakt. Stevig aandrukken zodat het overal even dik is.

7. Zet de vorm in vriezer, ongeveer een uurtje. Haal de plak uit de vorm door het met bakpapier en al op te tillen en snij in repen. Bewaar ze in een luchtdicht bakje en vries bijvoorbeeld een deel in.