06 52374793 wij@kwartjes.nl

hashbrowns casserole

Hashbrowns zijn echt superlekker. Sliertjes aardappel die knapperig worden uitgebakken en die gaan hier dan weer bovenop om nóg knapperiger te worden. Deze is met paprika en spekjes. Ook vegetarisch erg lekker!

voor:

4 personen

klaar In:

75 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner

over dit recept

 Sinds ik deze Hashbrowns heb gemaakt maak ik ze ook als lunch, met eieren, of gewoon ipv gekookte aardappel… Het is wat meer werk, maar man-o-man het is het waard! Knapperig door de avocado-olie en dus ook heerlijk bovenop een ovenschotel, zoals deze ‘casserole’. Enjoy!

 

 

Ingrediënten

 

  • kilo vastkokende aardappelen
  • snuf zout
  • avocado-olie
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 2 paprika’s, in stukjes
  • 150 gram ontbijtspek in blokjes of reepjes
  • 10 eieren
  • scheut amandelmelk
  • mosterd
  • citroensap
  • zout, zwarte peper
  1. Maak eerst de hashbrowns. Kook de aardappelen met schil en al, in zijn geheel, 10 minuten, met wat zout in het water. Zorg dat ze helemaal onder water staan en reken 10 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Na 10 minuten koken spoel je de aardappelen af met koud water. Zorg dat ze koud genoeg zijn om ze vast te kunnen pakken en maak er sliertjes van mbv een keukenmachine of gebruik een hele grove rasp. Bak de aardappelslierten in een koekenpan in wat avocado-olie goed knapperig. Kruid ze ook naar smaak. Het bakken duurt ongeveer een kwartier… zet ze opzij als ze zover zijn.

2. Bak in dezelfde pan de knoflook, ui en de helft van de spekjes aan.

3. Voeg de paprika toe en bak even mee. Breng op smaak met je favoriete kruiden.

4. Neem een vuur- en ovenvaste ovenpan/-schaal en vet deze in met wat kokosolie of avocado-olie. Doe het paprikamengsel in de ovenschaal en doe de rest van de spekjes erop. 

5. Bedek met de hashbrowns.

6. Klop de eieren los met de amandelmelk, mosterd, citroensap en kruiden en giet het eiermengsel over de hashbrowns, netjes verspreid.

7. Zet de schaal 45 minuten in de oven.

8. Ready, set, go. De restjes zijn heerlijk als lunch de volgende dag! (Als er wat overblijft dan hè… hier was alles in een keer op!)