de aller-, áller, allerlekkerste friet ooit!

De lekkerste friet. Het is twee minuten werk en 35 minuten wachten. Gewoon lekker. Punt.

voor:

4

klaar In:

37 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

Deze friet… echt hoor. Hoe kan iets ZO makkelijk en tegelijk lekker en gezond zijn? Je gebruikt alleen wat avocado-olie en zout en peper bij de aardappelen. Je hoeft ze niet eens te schillen. Ze zijn hier een ab-so-lu-te HIT inmiddels. En heel eerlijk: ik vind het zelf ook ideaal. Je bent 2 minuten aan het snijden, daarna kan je nog lekker even een half uurtje sporten, werken of lezen en … aan tafel!

Ze staan ook in combinatie met een schnitzel (glutenvrij!) en tomatensla op deze site (HIER!). Geweldige combi. Echt proberen.

Ingrediënten

Voor de friet:

  • Kilo grote aardappelen, vastkokend
  • Avocado-olie
  • Zout, peper

 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappelen in grove friet. Doe ze in een kom en hussel ze met een flinke scheut avocado-olie, zout en peper en evt herbamare kruiden.
  3. Bedek 1 of 2 bakblikken met bakpapier en spreid de frieten erover uit zodat ze niet op elkaar liggen
  4. Schuif de frieten voor 35 minuten onderin de oven. Je hoeft ze niet om te keren, gaat allemaal vanzelf!
  5. Haal de friet uit de oven, rol het bakpapier op met de frieten erin en laat ze zo, hop, op je bord belanden. Easy peasy.
  6. Eet smakelijk!