bLT 2.0

(Bacon Lettuce Tomato)

Bacon, Sla en Tomaat zonder sandwich. Stuk gezonder en vult als een malle. 

voor:

4 als bijgerecht

klaar In:

5 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

BLT (Bacon, Sla, Tomaat) wordt officieel als sandwich gegeten. Maar ook als salade kan deze prima werken. Lekker met de Knoflook-Lenteui dressing er overheen. En ook de olie/dressing van de gemarineerde rode ui kan je hierbij gebruiken. Dan mis je die hele sandwich niet meer hoor!

Ingrediënten

 

  • 4 mini kropjes romainesla, over de lengte gehalveerd
  • 150 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 grote tomaten, in plakken
  • 4 dooiers uit hardegekookte eieren, fijn gemaakt
  • Wat olie van de rode ui marinade
  • Paar eetlepels Knoflook- lenteui dressing
  • Herbamarekruiden
  • Zout, peper
  1. Bak de spekjes uit tot de knapperig zijn.

2. Leg de gehalveerde kropjes sla met de open kant naar boven op een bord (2 halve pp) en druppel er wat van de (rode-ui) olie over.

3. Leg op ieder kropje sla wat tomatenplakken en verdeel de ontbijtspek erover. 

4. Verdeel ook het eigeel en de avocado over de sla en besprenkel met de knoflook-dressing.

 5. Doe er evt nog wat extra kruiden over. Ready!