Sweet potat-oats

Havermout, gemaakt van zoete aardappel. Officieel dus helemaal geen havermout, maar het heeft wel de structuur en de lekker warme bite van havermout. Zonder gluten, lactose, of suiker. Yummie!

voor:

2 personen

 

klaar In:

10 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt, lunch

over dit recept

We eten wel vaker ‘namaak-havermout’, maar dan gemaakt van appel en cashews. Dat moet best een tijdje pruttelen voor het gaar is. Deze variant is sneller klaar en ook erg lekker. Meteen een portie groente in je lijf, hatseflats! Lekker met fruit erop, maar met yoghurt is ie vast ook heerlijk. Lekker met pumpkin-spice zo deze tijd van het jaar. Warm ontbijt. Wie wil dat nou niet? 🙂

Ingrediënten

  • 2 kopjes (cups) zoete aardappel (vooraf geschild en geraspt tot havermout-formaat)

  • 1 cup banaan, fijngeprakt (ongeveer 2 kleine bananen)
  • 1/2 cup amandel- of koksmelk
  • kaneel of pumpkin spice
  • beetje zout

Voor de garnering:

Fruit naar smaak, pecannoten, kokossnippers, kokosrasp

1. Schil de aardappelen en rasp ze (keukenmachine is handig, daarna nog even het mes erin om echt die havermout-structuur te krijgen).

2. Geprakte banaan er doorheen, daarna de melk, kaneel of pumpkinspice en zout

3. Verdeel over 2 kommetjes en zet ieder kommetje minimaal drie minuten in de magnetron (vol vermogen). Check even of de aardappel gaar is, laat ‘m anders iets langer staan.

4. Garneer met bijvoorbeeld plakjes banaan, pecannoten, kokos.. neem wat jij lekker vindt. Eetze!