Thaise garnalen in spaghettipompoen
Met het restje van vrijdagavond en een spaghettipompoen die nog was blijven liggen, maak je op zondag gewoon een heerlijke, makkelijke lunch! Oven aan, garnalen opwarmen… ready, steady, eat.
voor:
2
klaar In:
25 min
zonder:
gluten, suiker, lactose, meuk
Goed als:
Lunch, diner
over dit recept
De Shrimp Pad Thai was nog over. Maar een beetje weinig, als je het met zijn tweeën moet delen. En zoals altijd hebben we tijdens Formule 1 dagen: treeeek! Ineens was daar die ‘spaghetti-squash’ waar ik nog steeds niet aan toe was gekomen. Was dìt dan het moment? Yep! Oven aan op 200 graden, pompoen doormidden, schoonmaken en met wat olie en kruiden in de oven. Twintig minuutjes is genoeg om het spaghetti-effect te geven. Waarschijnlijk kan het ook met een ‘normale’ pompoen, er zijn er vast nog wel wat over zo na Halloween… Het recept van de Shrimp Pad zie je hieronder, het combineren van alles in de video! (Iets langer filmpje, maar we vonden ‘m zelf wel grappig en wilden hem niet in stukken knippen. Hopelijk denk jij er ook zo over en anders: doorspoelen tot het interessant wordt 😉 ) Enjoy!
ingrediënten
- 1 pond rauwe gepelde en schoongemaakte garnalen (bij voorkeur in het wild gevangen)
- Handje cashews (lekker als ze even geroosterd zijn)
- 2 el kokosolie
- Olijfolie/avocado-olie
- 2 grote winterpenen, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
- 1 ui gesneden
- 2 tenen knoflook
- 2 lente-uitjes in stukjes gesneden
- Zout, peper, gerookte paprika, cayenne en chilipoeder
- Koriander voor garnering
- taugé (ik heb fijngesneden Chinese kool gebruikt omdat ik geen taugé kon krijgen, mag ook allebei!
- Voor de uitgebreide versie: 1 (spaghetti) pompoen
Mocht je de variant met de spaghettipompoen willen maken, zet die dan direct alvast met wat olie en kruiden in de oven. Tegen de tijd dat die klaar is, zijn de garnalen ook klaar 🙂
-
Maak een marinade van olie en kruiden, zet de garnalen daar een kwartiertje in.
-
Snij ondertussen alle groenten en maak evt courgettepasta voor de liefhebbers, voor erbij.
-
Bak de garnalen mooi roze in de kokosolie en haal ze uit de pan als ze verkleurd zijn. Bewaar de olie in de pan.
- Bak de wortel, kool en/of taugé kort in dezelfde pan en voeg daarna pas de garnalen weer toe om op temperatuur te komen.
- Voeg evt wat hot sauce (Franks bijvoorbeeld) en cayennepeper/ chilipoeder toe als je het graag pittiger wil
- Cashews en lente ui erover en klaar!