slow gecookte chili

De slowcooker mag een keer uit de kast! Je zet ‘m halverwege de ochtend aan en ‘s avonds kun je zo, hop, aan tafel. Ideaal! Je kunt ‘m ook ‘s nachts laten pruttelen, ook lekker als ontbijt!

voor:

6, of met  zijn tweeën voor bijna drie dagen!

klaar In:

6 tot 8 uur, of 1 uurtje op gas of inductie

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Lunch, diner,  kan zelfs als ontbijt!

over dit recept

Wij hebben ze ook. Van die dagen waarop je denkt: ‘geen zin, geen inspiratie, zwaar leven. Moe. Beeeh’. Nou, dat ongeveer. Jij ook? Pfff, gelukkig maar. Want tadaa! Daarvoor is de Slowcooker bedacht. Misschien had jij ‘m in je kerstpakket 4 jaar geleden en staat ie stof te happen onderin een voorraadkast… Of je hebt ‘m in een opwelling gekocht omdat er een recept in een Foodsisters-kookboek (Jamie Oliver gebruikt ‘m ook) stond dat je wilde gaan maken. Heb je er geen? Geen probleem. Leen ‘m van je buurman of gebruik gewoon je inductieplaat of gasfornuis. Gaat sneller, maar langzamer is in dit geval lekkerder. Geheimpje? Wij hebben er twee! (Slowcookers dus) In allebei de huizen 1. En nee, die mag je niet lenen want ze staan vaak aan. Dus wij kunnen ècht niet meer zonder 🙂  Proberen maar!

Ingrediënten

 • 750 gram gehakt naar keuze
 • 3 grote kruimig-kokende aardappelen, schoon geschrobd, in blokjes
 • 2 grote zoete aardappelen, schrobben en in blokjes.
 • zout en peper naar smaak
 • 2 gele uien, 1 rode, grof gesnipperd
 • 4 tomaten en een blik tomatenblokjes
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 1⁄2 eetlepel gerookte paprika
 • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
 • 2 theelepels gehakte (verse) bieslook
 • Cayennepeper en chilipoeder, naar smaak
 • 250 ml water of bouillon (liefst een suikervrije variant)

Zorg dat je het gehakt een beetje fijn maakt als je het in de slowcooker doet. Voeg alle ingrediënten in blokjes en stukjes toe en laat de slowcooker minimaal 6 uur op de lage stand pruttelen. Roeren hoeft tussendoor niet, maar is soms wel leuk om alvast even te kunnen snuffelen aan het eindresultaat. Niet te lang, anders vliegt alle warmte eruit he!

Prik daarna even in de aardappelen om te kijken of die al goed gaar zijn, anders moet er misschien nog een uurtje (of twee) bij. Zorg dus dat je ‘m rond 10.00 uur aanzet als je om 18.00 uur wil eten. Het apparaat doet alles vandaag! 🙂 

Kook er evt wat rijst bij als je niet alleen de chili wil eten, of roerbak wat bloemkoolrijst met knofloof en een uitje. 

Maak je de chili liever in een normale pan? Hou dan ongeveer een uurtje aan om ervoor te zorgen dat de smaken goed mengen en de aardappelen gaar zijn. Bak eerst het gehakt met zout en peper in wat olijfolie aan, voeg dan de knoflook en ui toe, bak deze even mee, en voeg daarna de rest toe. Kan ook prima!

 

Lekker met avocado en sla.