Easy peasy lunss      (of ontbijt!)

Leuk hoor, al die uitgebreide recepten… maarre… heb je ook iets heeeul makkelijks? Als lunch? Of misschien zelfs ontbijt? Ja. Heb ik.

voor:

2 personen, neem de helft voor jou alleen.

klaar In:

10 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Ontbijt, lunch

over dit recept

Ik heb altijd wat tartaartjes in de vriezer voor als ik een makkelijk ontbijt of lunch wil. Moet je dan wèl even de avond van tevoren aan denken, zodat ze ook ontdooid zijn natuurlijk.

Uitje, eitje, tomaat en paprika erbij en uw lunss is klaar. Makkelijker kunnen we het (bijna) niet maken.

Zorg er wel voor dat je tartaartjes hebt van een meuk-vrij merk. Ik bestel zelf vaak vlees via https://schotsehooglanders.nl/, https://vleeschenco.nl/ of https://beefensteak.nl/ Het hangt er altijd even van af waar ik besteld, of ik er iets speciaals bij wil, zoals hertenrug, of drie kilo gehakt tegelijk, of een heerlijke procureur voor Pulled Porc. Ze leveren het allemaal netjes op tijd en diepgevroren, superhandig. Het lijkt duurder dan supermarkt-vlees, maar het verschil is dat hier geen drie liter water vrij komt als je het gaat bereiden. Onder de streep gok ik dat het zelfs voordeliger is. En sowieso: veel lekkerder! En nee: ik word niet gesponsord 🙂 

Ingrediënten

  • 2 tartaartjes (avond ervoor ontdooid)

  • 2 eieren (evt meer als je een zwaardere maaltijd wilt)

  • 3 tomaten
  • 1 ui, rood of wit, grof gesnipperd

  • halve paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • ijsbergsla, grote bladen
  • zout, peper, herbamarekruiden,
  • hot sauce 
  1. Ui en paprika even aanbakken in de olijfolie. Tomaat toevoegen.

2. Tartaar en ei op de lege plekjes in de pan leggen en bestrooien met de kruiden.

3. De sla vast op een bord ‘draperen’ en als alles gaar is daar dan weer op leggen. Eetze.