meer over Kwartjes.

de (r)auwe waarheid

Voor wie het leuk vindt om meer over ons te weten… en anders zap je gewoon lekker door. Heb je in ieder geval vast Naaths rimpels en panda gezien. En Jeroen zonder bril. Spannund!

Over hoe Kwartjes onstaan is (die vraag krijgen we namelijk geregeld en natuurlijk het compliment: wat een GOEIE NAAM!! Had IK die maar bedacht! Naa naa naa naa naaaa).

Hieronder alle antwoorden. En dan nie meer vragen hè!

Waar komt de naam kwartjes eigenlijk vandaan?

De naam Kwartjes is ontstaan toen iemand Naath tijdens een gesprek vroeg: “Waarom heb je eigenlijk zo’n vreselijk ingewikkelde naam bedacht voor je praktijk?”

Die naam was Mindful-Heartful; een poging om duidelijk te maken dat er gewerkt werd met zowel mindfulness als hartcoherentie. Het was een ramp om mensen het juiste mail-adres door te geven. Alles moest gespeld worden. Kostte drie kwartier, niet declarabel. En dan nòg kwamen mailtjes niet aan. Niet handig.

Toen volgde de vraag: “Wat is nou voor jou het mooiste moment tijdens een gesprek, training, je werk?” Daar kon maar één antwoord op gegeven worden. “Als die Kwartjes vallen! Zo gaaf om te zien hoe mensen ineens zien wat ze al die tijd al tegenhoudt, of wat nou die grote olifant is die ze steeds in de kamer voelen! Die supersnelle, mooie inzichten die je zo… POK… binnen ziet komen. Heerlijk! Van daaruit kunnen ze meteen door, nieuwe stappen zetten, anders kijken, mogelijkheden zien!” En daarmee was het in één klap helder. Kwartjes was geboren!

 

De naam veranderde in Kwartjes en Naath gaf een aantal jaren alleen de begeleidingen, trainingen en workshops. In januari 2016 kwam Jeroen voorbij en voilá: de wedergeboorte van Kwartjes was een feit.

Samen bleken we zo’n enorme rugzak aan kennis, ervaring en vooral gevoel en liefde te hebben dat we niet anders konden dan samen verder gaan. Zowel in het werk als, enige tijd later, ook privé.

Inmiddels wonen we sinds november 2016 samen, eerst in Voorhout, daarna in Noordwijk en Katwijk aan Zee. En nu.. nu hebben we onze eerste ‘echte’ huis samen, in Leiderdorp. Met droomkeuken. Want die wilde Naath zo graag.

In Katwijk lag het strand direct voor onze voordeur.  Dus dat missen we nu wel een beetje. Maarrr… We nemen mensen nog steeds mee naar strand, zee, duinen, hei, bos èn polder, om te ervaren hoe het is om in hele korte tijd antwoorden te vinden op de vragen die er soms al jaren zijn. Geen probleem om even een stukje te rijden in onze auto 😉 (cabrioooooo)

We zijn daarbij altijd eerlijk, direct en open en gebruiken graag de nodige dosis humor. We weten inmiddels dat mensen zich direct thuis- en veilig voelen bij ons. Simpelweg doordat we ons hart blijven volgen. Want… het klopt 🙂

Simpel

Het is simpel. Leven. Voor ons, en voor jou ook. We maken het zo vaak onnodig ingewikkeld… we vechten, willen veranderen, gaan op zoektocht naar onszelf. Terwijl alles er gewoonweg altijd al was. En is. Dat onder ogen zien en accepteren en ervaren wat er IS, ieder moment opnieuw? Dat is wat wij anderen heel graag weer laten hervaren. Durven leven.

voodoo ?

Wij zijn gek. Nou ja, een beetje dan. Prettig gestoord. Sommigen nemen zelfs het woord Voodoo in de mond. Of klootzak, eikel of nog meer van dat moois. Mag allemaal. Zijn we trots op. We hebben namelijk nou eenmaal meteen door wat bij jou werkt. En vooral ook: wat niet. Keihandig. We zijn eerlijk, soms hard (maar altijd met een goede reden) en we krijgen je in de benen. Hoe dan ook. Wedden?

Wat we doen

Naath heeft een hekel aan labeltjes plakken en diagnoses stellen omdat het heel vaak helemaal niets toevoegt. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Maar kom jij alleen maar langs om bevestigd te krijgen dat je ‘nou eenmaal zo bent’ met je HSP, ASS of GSEW (Gewoon Stront Eigen Wijs, heeft Jeroen hóógstwaarschijnlijk) dan ben je bij Naath aan het verkeerde adres. Zij ziet je als Mens. Hoofdletter M. Simpel. 

Naath doet graag dingen met Mindfulness zonder dat het vaag of zweverig is. Gewoon met de poten in de klei. Of in de zee. Vooral als die koud is. Vindt zij leuk. Ieder z’n ding.

Jeroen kan iets dat mega-spooky is. Hij weet eigenlijk meteen of wat jij zegt en doet, klopt. Soort über-menselijke leugendetector. Klinkt echt super-raar en dat is het natuurlijk ook. Maar het werkt. En hij prikt daarmee gewoon zo, PATS, door alle muurtjes heen. Scheelt een hoop tijd en bullshit.

De zee heeft de antwoorden

De grootste eye-opener kreeg ik in februari 2012 in Engeland. Daar nam ik een man, die ik op dat moment nog kende als A., mee naar zee. Het was donker, ijskoud en er stond een volle maan aan de hemel. A. had ook vragen. Wilde weer ‘leren genieten’ en zocht antwoorden. Ik moedigde hem aan samen met blote voeten in het water te gaan staan. Te Voelen. Ruiken, Luisteren en Kijken. Proeven zelfs. Op dat moment viel er bij hem een mega-Kwartje. Zo simpel was het dus (en is het nog!). Zijn. Genieten van wat er is. Niet bezig zijn met rekeningen, afspraken, plannen of zorgen. Simpel.

Pas later hoorde ik dat de man die daar in de zee letterlijk zei: “Als je mij dit kunt leren, kan je het de hele wereld leren!” wereldberoemd is. Hij kan echt alles kopen wat hij wil en wordt door miljoenen mensen gezien als ‘ster’. En toch had hij nog zoveel vragen! De zee gaf ook hem de antwoorden. En zijn aanmoediging maakte dat mijn drang naar wonen aan zee alleen nog maar groter werd. Ik ben hem nog iedere dag dankbaar.

We horen het mensen bijna dagelijks zeggen. “Zo heerlijk, het strand, de zee… even lekker uitwaaien!” Na een Kwartjes-strandwandeling, of als reactie op de foto’s en video’s die we delen wanneer we op het strand zijn. Wie houdt er nou niet van het strand?

Al jaren droom ik van ‘een huis aan het strand’. Er werd vaak gelachen als ik dat deelde en geregeld hoorde ik: “Ja, dat lijkt NU misschien leuk, maar als je er eenmaal woont ga je echt niet meer iedere dag naar zee!” Inmiddels ben ik verhuisd van Twente naar Zuid-Holland en hoewel het strand niet meer direct voor de deur ligt ga ik er nog altijd vaak (samen met jou?) naartoe. Heerlijk! Ik voel namelijk in álles dat de zee, behalve ‘uitwaaien’ of ‘zonnebaden’ nog veel meer met zich meebrengt. Antwoorden!

Als jij denkt: ‘op mijn vragen vind ik vast nooooit antwoorden’, denk dan eens aan A. En weet dat ik je graag een handje help. Ik zie en hoor je. En ik spreek uit ervaring, ook nog! Burnouts, overgewicht, verslaving, fysieke klachten, een scheiding: ik maakte het allemaal mee. Burnouts ja, meervoud! Tot twee keer toe: opgebrand, denkend dat alles en iedereen me wel gek moest vinden… Ik besloot dat een derde Burnout geen optie voor mij was en ging aan de slag. Ik ontdekte dat ik leed aan het ‘Ik-red-de-hele-wereld-wel-even-in-mijn-eentje-syndroom’. Daarbij zorgde ik vooral voor de ander, maar vergat ik mezelf ook een beetje. Nou ja.. beetje? Ikzelf stond op Nr. 34618 in mijn Top 34618. Herkenbaar? Ik stapte uit die cirkel en leerde weer lief zijn voor mezelf. Ik schreef er zelfs een boek over!

Ga je mee naar zee? Dan zoeken we samen naar de antwoorden. Want… alles komt goed. Beloofd!

ik wens jou niks anders dan een vrij leven

 

Ik zeg Fuck Off tegen alles wat “hoort” of “normaal” is. Er is namelijk geen normaal of standaard als het om jou gaat. Jij bent volkomen uniek. Leef!
In alles wat je kan, mag doen en wat je voelt. Niks kopie, alleen maar origineel. Geloof je het zelf? Ik wel. Je hoeft niks te veranderen, accepteren is alles wat nodig is.

“Wie ben je en wat doe je nou eigenlijk?” waren voor mij lange tijd de lastigste vragen die me gesteld kon worden.

Het duurde dan ook even voordat ik het kon uitleggen, verwoorden. Simpelweg omdat het eigenlijk niet in taal uit te drukken is. Ik doe wat ik kan, ik accepteer alles en kies vanuit die positie iedere keer weer wat voor mij goed voelt. Ik ben geen goeroe… en zeker geen website of online product. Ontmoet mij gewoon en ervaar dan wat ik bedoel. Dat zeggen ook de mensen die ik de afgelopen jaren mocht begeleiden en ondersteunen. Je ontmoet mij. In levende lijve. Puur en volledig mijzelf. Ik zie jou, hoor jou, accepteer jou en als het goed voelt dan wij maken verbinding. Niks labels, of maskers, “zo hoort het”, oordelen of overtuigingen… Gewoon puur jij, ik en niks anders.

Intuïtief handelen, spreken, spelen, doen en dan jouw eigen unieke antwoorden ervaren. That’s me! Antwoorden op vragen waar jij mee loopt, waar je aan toe bent en die jij kan en mag gaan gebruiken.

Accepteer alles en iedereen, vooral jezelf en je hebt instant vrijheid.

Smpel hoor…durf het maar te Hervaren.

 

 Jeroen

Ook nog benieuwd naar onze ‘papiertjes’? Tadaa!

 

Nathalie is opgeleid tot orthopedagoog, gz-psycholoog, mindfulness- en hartcoherentie-trainer, regiebehandelaar, Systemisch werker en Omdenker. Zij heeft Kwartjes opgericht en de afgelopen jaren honderden mensen door prachtige trajecten en naar levensveranderende inzichten begeleid. (Binnen Kwartjes werkt ze alléén als GZ-psycholoog binnen zorginstellingen als ZZP-er trouwens. De coach/begeleidingstrajecten vallen niet onder ingewikkelde zaken als het BIG-register, het gaat echt om begeleiding!)

Jeroen heeft Bedrijfskunde gestudeerd, is gecertificeerd coach (STiR) en heeft diverse coach-masterclasses gevolgd, waaronder ‘Coachen met Lef’, een mix van Voice Dialogue en Transactionele Analyse. Hij is jarenlang werkzaam geweest als leidinggevende in de financiële wereld. Hij had een coachingspraktijk en werkte vanuit zijn missie ‘leven terugbrengen in het bedrijfsleven’.

we zijn supermakkelijk te bereiken en reageren altijd

Bel

Jeroen: 06-52374793

Naath: 06-50870178