Kwartjes in je bedrijf

de waarheid op tafel

Coaching on the job, een lezing of een workshop? Werknemer met burn-out, hele theaterdag of gewoon eens een objectieve blik in huis halen? Kan allemaal. We maken het op maat en komen graag naar je toe. Afstand geen probleem.

Wat we doen

Als er iets onnodig lang kan duren en goed in de cijfers kan lopen dan is het wel ‘verandering in het bedrijfsleven’. Of het nu een vergadering is die gaat bepalen welke vorm van verandering gewenst is of een heel verander-traject binnen het bedrijf, afdelingen of teams. Het wordt onnodig moeilijk gemaakt omdat dat ene essentiële kwartje mist: de waarheid.

Om diverse individuele redenen worden er verschrikkelijk veel rondjes gedraaid om maar niet tot de kern van het probleem te komen. Vaak is juist dit gedrag het echte probleem, maar dat ziet men dan al niet meer.

Alles omdat de angst voor de eigen waarheid te groot is. Verantwoordelijkheden worden ontlopen, schuld wordt gegeven en irritatie stapelt zich op. Alsof er geen eind aan een traject lijkt te komen.

Van re-integratie na verzuim tot cultuur in het gehele bedrijf. Zelfs vergaderingen duren uren en worden meerdere malen onnodig herhaald, omdat de waarheid niet op tafel komt.

Wij halen de eenvoud van de waarheid weer boven tafel. Pas dan kan er echt gewerkt worden aan dat wat er echt toe doet. Het is het enige waar je iets mee kan. De rest is afleiding, kost teveel en duurt veeeel te lang.

 

 

Wij werken met en aan de volgende 5 V’s. Als die er allemaal zijn, dan is succes gegarandeerd.

 

Vertrouwen

Als dit mist dan is er serieus een issue in de samenwerking. Dan is het te hard werken om überhaupt goed je werk te kunnen doen. Het is nodig om te doen wat er gedaan moet worden. Er kan geen team ontstaan als er geen vertrouwen is. Vertrouwen om te bouwen, om te groeien en beter te worden. Alles moet er mogen zijn. Klote dagen die niks opleveren en geweldige dagen met enorme successen.  

 

Veiligheid

In de veiligheid mag je fouten maken. Oefenen met zaken die je nog niet zo goed beheerst. Daar mag je jezelf kwetsbaar opstellen, klein voelen en experimenteren. In veiligheid mag je aangeven wat je ervaart om er vervolgens iets mee te kunnen doen. In veiligheid groeit het vertrouwen meer en meer.

 

Verbinding

Ja er zijn rollen. Die zijn helder, bekend en de verantwoordelijkheden ook. Maar de menselijke verbinding is ALTIJD gelijkwaardig. Die is er om te communiceren. Om te delen wat er bij je speelt, zodat jouw en de waarheid boven tafel komt. Je werkt samen aan iets, dus die gelijkwaardigheid is essentieel om er te komen. Alleen met de waarheid kan iets gedaan worden. In een gelijkwaardige verbinding mag je leunen als het nodig is. Als je het even niet weet. Je weet dat je collega er voor je is.

Vrijheid

Als de afspraken en kaders helder zijn dan mag alles er zijn. Creativiteit, inspiratie en innovatie ontstaan alleen als er vrijheid ervaren wordt. Om te doen wat goed voelt. Om af te wijken en (menselijk) maatwerk te leveren. Talent te benutten. Vrijheid moet er ook zijn om de emoties te tonen, om je gang te gaan, om ruimte in te nemen. Vrijheid om de passie te laten leiden. Vrij zijn, samen werken.

 

Verantwoordelijkheid

Die neem je gewoon, punt uit. Je weet dat alles wat jij ervaart, vindt en denkt van jou is. Daar is geen schuld bij de ander. Jouw rol, jouw werk, jouw verantwoordelijkheid. Als alle 4 de bovenste elementen er zijn dan neem jij voor alle 4 ook die verantwoordelijkheid.

Dan is het helder en weet iedereen wie wat doet, wanneer en waarom. Dan lijkt het bijna niet meer op werk.

 

 

koffie? Wel goeie graag!

 

 Al onze begeleiding is maatwerk, dus laten we beginnen met een kop koffie. Duss… bel gewoon of stuur een mail. Dan komen wij snel aan tafel om te luisteren naar jouw frustraties over het onnodige hard werken binnen het bedrijf.

 

Kost je nog niks en je krijgt op zijn minst inzicht in ‘de ware reden van je irritatie’.

Klaar voor?

 

We zijn supermakkelijk te bereiken
en reageren altijd

Bel

 06 52374793 

 

 

Insta

Facebook