LIVE Kwartjes.

kwartjesdag in het theater

Zondag 22 september 2024

Hof 88 Almelo 

terug naar de basis.

Waar gaat het nu ècht om? 

 Wat doe je nog niet dat je wèl wil en wat doe je nog waar je allang mee wil stoppen?

Als je die twee antwoorden hebt, dan ben je er al. Wij helpen je ze vinden.

Door samen terug te gaan naar de basis. Te ontdekken waar het nu ECHT om gaat. In alle veiligheid.

We zijn er (een hele dag!!) voor je!

 

We kunnen zelf natuurlijk héél véél zelf schrijven over wat deze Bijzonder Gewone Inspiratiedag inhoudt, maar het meest zeggen toch wel de reacties van de mensen die hem al eens hebben bijgewoond.

Lees rustig door, dan voel je vanzelf of het bij je past!

Kwartjesdag – een bijzonder gewone inspiratiedag. Hij gaat over jou.

 

Waar ga je dan zitten, gretig op de eerste rij – of iets meer beschut achterin? Na wat wisselingen heeft iedereen de juiste plek gevonden en kan Kwartjesdag beginnen. Zo’n roezemoesje van nieuwsgierigheid, kuchjes en ‘wat gaan we eigenlijk doen’ klinkt door de zaal.

 

Jeroen, de man met de witte Palladiums, gaat naast Naath op het podium zitten, de vrouw met het rode haar. Het gaat een dag worden over eerlijk zijn naar jezelf en de ander. Super simpel, maar toch ook weer niet – dus ze nemen er de tijd voor. Jeroen is zo eerlijk om bij het welkom heten van alle aanwezigen ook te benoemen van wie hij de naam niet weet. ‘Doe jij die maar Naath’.

 

De ontspanning bij Jeroen en Naath vertakt zich als een klimop naar ontspanning in de zaal. Wat een lekkere gewone mensen, die twee. Maken grapjes die we zelf ook maken in onze relatie. Want ja – ze zijn dus getrouwd met elkaar. Doen samen de afwas én doen samen theatervoorstellingen. Ga er maar aan staan.

 

Op Kwartjesdag gaat het over stappen zetten op zo’n thema waar je steeds maar op blijft hangen. Dat je iets nog steeds doet, terwijl je het eigenlijk niet meer wilt doen. Of andersom: dat je iets maar niet doet, terwijl je het juist wel wilt doen. Meer tijd voor jezelf wilt maken bijvoorbeeld, maar ondertussen heel kunstig zoveel mogelijk koffers van anderen blijft dragen.

 

Je krijgt Jeroen voor je neus en Naath in je rug. Het priemende röntgenapparaat en de veilige bedding. Ondersteund met theorie op de flip-over zak je in de bewustwording van zelf de regie nemen, van de betekenis van je irritatie, van het effect van hulp vragen.

 

Is er ruimte voor vragen uit het publiek? Jazeker! Het is bij uitstek een interactieve dag. Je krijgt wel meteen drie rake vragen terug van Jeroen. Wat wil je nu eigenlijk echt zeggen? Waar heb je dan last van? Met ferme stappen daalt hij af in de Egyptische graftombe van jouw werkelijke vraag. Waar het te gevoelig voelt, verzacht hij zijn stem. Checkt hij of je nog een trede omlaag wilt, of dat het genoeg is zo.

 

Een mooi gemêleerd gezelschap zit er in de zaal. Mannen en vrouwen, sommigen alleen, sommigen in vriendschap, anderen in een liefdesrelatie. Zacht knikkende hoofden, als het resoneert. Een hand op het been van haar man, als ze voelt dat dit over hem gaat. Gefrutsel met Kleenex, als het binnenkomt. En een heerlijke gezamenlijke lach, als we de evolutie van een ‘hij gebruikt shampoo en conditioner in de verkeerde volgorde aanklacht’ naar haar eigen issue mogen aanschouwen. Er valt een kwartje. Best kwetsbaar en heel dapper, zo op het podium. Maar gedragen door de warmte in de groep.

 

Om de balans te houden tussen naar buiten treden en naar binnen keren, neemt Naath ons een aantal keer mee in een visualisatie. Ogen dicht, voeten op de grond en dan alleen maar naar die fijne stem luisteren. Wandel je ineens door het museum van jouw leven. En komen er bij jou geen beelden, dan vindt de juf dat dus niet erg. Als je maar wel even je mond houdt.

 

Dan gaan de muzieknummers aan die vooraf zijn ingestuurd en mensen delen wat hun eigen nummer met ze doet. Dat je via muziek zoveel makkelijker bij je gevoel komt is helder – Jeroen vertelt met een prachtige gevoeligheid in zijn stem over de rockband waar zijn leven mee doordrenkt is, daar waar hij aan het begin van de dag de voorstelronde nog handig wegwuift: ‘vandaag gaat het niet over mij, maar over jullie!’.

 

Wat een pracht van een inspiratiedag. Jeroen en Naath zijn als jij en ik, maar dan met het talent om razendsnel alle overbodige lagen van je verhaal opzij te leggen. Ze nemen je aan de hand voor een wandeling naar binnen – daar waar het simpel en overzichtelijk is. En: tussen iets weten en iets daadwerkelijk doen zit een stap, hier krijg je alle ingrediënten om die eerste stap te maken. Wel een treetje lager dan je zelf dacht, maar nooit verder dan jij toelaat. Simpel toch? Punt.

 

 

reacties op de vorige kwartjedag in het theater

“De Kwartjes-dag was voor mij een verhelderende ervaring. Dingen die je diep van binnen weet, maar toch vaak wegstopt onder de alledaagse drukte en angst voor de diepte. Het werd stap voor stap zichtbaar gemaakt door voorbeelden van Nathalie en Jeroen, en de deelnemers die daar allemaal op hun eigen manier aan konden relateren. Jeroen en Nathalie begeleidden de dag met empathie, humor en een down-to-earth benadering. De beleving van zijn zoals je bent. De dag heeft mij meer compassie voor mijzelf gegeven én een ingang in hoe ik kan gaan staan voor wie ik echt ben. Dank jullie wel!”
Elisabeth

“Onwijs bedankt voor de bijzondere dag. Voor mij was het mijn eerste kennismaking met jullie.
Ik heb tijdens de dag heel veel gevoeld, veel herkenning, maar ook verdriet, verdriet van anderen en van mezelf. Het was fijn om te horen dat (bijna) iedereen er met hetzelfde leerdoel zat. Ik voelde mij daardoor niet alleen.
In alle vragen en verhalen herkende ik wel een stukje van mezelf.
Het deel waarbij jullie begonnen met het kleine stoeltje en hoe jullie inzichtelijk maakten, hoe dingen die gebeuren, effect kunnen hebben, was voor mij zo verhelderend. 
Ik vind het heel fijn dat ik bij deze dag aanwezig was. Het heeft mij tools gegeven om met mijzelf aan de slag te gaan. De eerste stappen heb ik gezet en ben zeker van plan hiermee verder te gaan. Hoe en op wat voor manier weet ik nog niet. Eerst moet dit een plekje krijgen. Nogmaals dank!”
A

Heel veel dank voor jullie energie van gisteren. Ook vandaag zit deze nog volop in mijn lijf!
Net op de fiets heerlijk de natuur in…met een zak Kwartjes.
Ik heb er ook al een paar kunnen laten vallen; en een paar liggen klaar om te gaan vallen.
Wat gaat mijn hoofd aan de gang met de V’s.
Mijn buik snapt ze al ..nu moet mijn hoofd maar eens naar mijn buik gaan luisteren.
En ….ik heb net voet bij stuk gehouden met mijn Ik. Jippie! Dat is 1!!!
Geniet nog lekker na van deze dag; ik weet zeker dat er vandaag nog veel mee bezig zijn!
Dikke dank en heel veel liefs voor jullie!”
D

“1 woord: Jeemig!”

Jeemig Naath om wat jij allemaal meegemaakt maar ook Jeemig wat knap en bijzonder hoe jij je ‘krachten’ weet om te zetten naar anderen en hoe je dit zo open eerlijk en oprecht op papier zet en hiermee er Kwartjes vallen.

En dan hoe je het samen met Jeroen weet te verwoorden in ‘t theater gisteren.

Ik kan het niet samenvatten om te vertellen aan gezin, familie of vrienden wat voor dag gisteren nou was.

Maar 1 ding weet ik zeker, terug naar mijn eigen onderbuikgevoel en daar op vertrouwen is al een stap terug naar de basis.

Dank nogmaals voor meerdere kwartjes die gevallen zijn.”

M

“Een week geleden hadden we de mooie en bijzondere kwarjesdag! Wat hadden jullie het goed geregeld! Door jullie openheid en reflectie hebben we gelachen, gehuild, zijn er Kwartjes zijn gevallen en voor mij persoonlijk ook weer nieuwe inzichten geweest.

Nathalie, zo op de zaterdag ochtend wil ik je meegeven dat ik je een mooie, moedige en sterke vrouw vind! Met jouw persoonlijke verhaal weet je mensen te raken en laat je door kwetsbaar te zijn een enorme kracht zien!

Voor dit weekend hoop ik dat je / jullie heerlijk kunnen ontspannen en rust en ❤️ mogen voelen na alle drukte van de afgelopen periode! ? 

Eveline

“Goedemorgen Naath en Jeroen.

Het Kwartje is zéker weer gevallen. Heb een hele fijne dag gehad, met een lach en een traan. Ik probeer al dagen mijn gevoel op te schrijven voor mezelf en uiteraard om dit met jullie te delen ….

Dagelijks heb ik het nog over jullie (de Theaterdag, want dat zijn JULLIE ), misschien wel leuk om te weten!! Wel vaak in de redderstand, maar gelukkig door de handvatten probeer ik mezelf te behoeden….. anders is die rugzak snel weer vol ? Ik blijf gewoon kwartjes .nl roepen, in de hoop dat ze er iets voor zichzelf mee doen ?

Lieverds, onwijs bedankt voor de fijne theaterdag!! Tot gauw en Liefs!”

Daniëlle

 “als het simpel is dan klopt het”“.

Laten we het niet ingewikkelder maken dan nodig is. Dat doe je waarschijnlijk al zoooo lang. Zonde. Van je tijd, energie, geld en aandacht.

We laten je ervaren hoe het weer simpel kan.

In 1 dag. 

IT’S UP TO YOU!

Je kunt zelf kiezen wat jij die dag gaat doen. 

Wil jij het allemaal in je opnemen, lekker zittend in het donker? Mag. 

Of… wil jij zelf ‘de vloer’ op? Jouw eigen verhaal delen en meteen de oplossingen gaan ervaren tijdens een ‘oefening’ waar ook anderen meteen hun eigen antwoorden uit kunnen halen? Mag ook. 

Jij bepaalt. En dat kan en mag je gewoon in het moment zelf beslissen. We halen je niet naar voren, alle aandacht gaat niet naar jou (we hopen natuurlijk wèl dat jij die aandacht echt even aan jezelf gaat geven dan he 😉 ) en je mag ook gewoon nee zeggen. Of ja. Áls dat voor jou goed voelt. Want dat gaan we je ook leren. Wanneer is het nu echt een ‘JA’ voor jou?

 

Dus: het is echt allemaal niet zo spannend. Gewoon lekker een dagje alles ‘opslurpen’ en voldaan naar huis gaan is ook helemaal goed! Lekker he 🙂

Kom het gewoon ervaren. We beloven je dat je er, zoals alle anderen voor jou, echt heel veel energie en nieuwe inzichten uit gaat halen! Of je nou zit te kijken en luisteren, of meedoet. Of alleen voor de kroketten komt ?

 

 

de basis

Voelen, ervaren, zijn.

Kwartjes

Die vallen…

Simpel

Want… dan klopt het!

Een dag voor Jezelf…

Daar is niks egoïstisch aan!

Het mag. Gewoon eens “nee” zeggen. Hardop. Nee, genoeg. Nu ben ik. Waarmee je direct “ja” zegt tegen jezelf. Je maakt ruimte voor wat JIJ wil. Wat jij nodig hebt. Rust. Tijd. Een vrije dag. ME-time.

Het voelt soms freakin’ moeilijk. Vooral als je je hele halve leven al voor anderen zorgt. Dingen blijft doen omdat jij het nou eenmaal sneller, beter, makkelijker kan. Niemand wordt er beter van, wel luier of moeier.

Dus wat vraagjes van ons aan jou:

Wanneer ga je eens voor jezelf zorgen? Wanneer mag je doen wat JIJ zo hard nodig hebt? Weet jij waar het ECHT om gaat? Wat JIJ wil?

Wanneer kies jij voor bijtanken, uitrusten, stilte. Gewoon omdat jij dat wil.

Laat de boel één dag de boel. Dan weet je daarna hoe je het veel makkelijker vaker kunt gaan doen. Zonder schuldgevoel, zonder shit en zonder burn-out. Want echt… die is helemaal niet nodig als je weet waar het ècht om gaat. Wedden?

 

Je hebt nog

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

voor we beginnen!

Een dag om eens ècht in die spiegel te kijken

Je gaat eindelijk eens zien waarom je je zo ontzettend kunt irriteren aan of boos kunt worden òp sommige mensen. En tegelijkertijd laten we zien waarom je eigenlijk gewoon rete-trots op jezelf zou mogen zijn.  Het wordt tijd om het allemaal eens echt te gaan zien zoals het is.

De spiegel laat alles zien. Jou èn de ander.

Daarna hoef je helemaal niet meer te vechten, jezelf te bewijzen of alles stuk te discussiëren. Dan is het gewoon goed zoals het is. Chill hè?

Je betaalt voor deze hele dag € 60,= exclusief BTW. Je krijgt van ons een goede lunch, koffie, thee, fruit en zelfgebakken koekjes (de meesten komen alleen daarvoor al nog een keer terug 😉 ). 

Voor 60 euro (excl btw) ben je erbij.

Van 9.30 (ontvangst vanaf 9.00 uur) tot 16.30 (èn nog even nakletsen met een kop thee of drankje en een hapje tot 17.00 uur).

 

Erbij zijn?

bestel je kaartje hier, je ontvangt een bevestiging en je staat meteen op onze gastenlijst!

Geef evt dieetwensen meteen even door in het opmerkingenveld!

ga je mee, terug naar de basis?

Je ontvangt een bevestiging en een week vooraf een mail met alle informatie.

we zijn supermakkelijk te bereiken en reageren altijd

Bel

Jeroen: 06-52374793

Naath: 06-50870178