Andermans/-vrouws Kwartjes.

ervaringen

We maken geen reclame. Tuurlijk, we zitten op Feestboek, LinkedIn en Insta… en daar delen we ook wel eens wat. Maar het allerbelangrijkste voor ons zijn de ervaringen van mensen die bij ons aanklopten voor antwoorden. Hieronder een ‘kleine greep’ (die toch best nog wel groot is geworden 😉

reacties op theater, 1-op-1 en 2-daagsen

“De Kwartjes-dag was voor mij een verhelderende ervaring. Dingen die je diep van binnen weet, maar toch vaak wegstopt onder de alledaagse drukte en angst voor de diepte. Het werd stap voor stap zichtbaar gemaakt door voorbeelden van Nathalie en Jeroen, en de deelnemers die daar allemaal op hun eigen manier aan konden relateren. Jeroen en Nathalie begeleidden de dag met empathie, humor en een down-to-earth benadering. De beleving van zijn zoals je bent. De dag heeft mij meer compassie voor mijzelf gegeven én een ingang in hoe ik kan gaan staan voor wie ik echt ben. Dank jullie wel!”
Elisabeth

“Onwijs bedankt voor de bijzondere dag. Voor mij was het mijn eerste kennismaking met jullie.
Ik heb tijdens de dag heel veel gevoeld, veel herkenning, maar ook verdriet, verdriet van anderen en van mezelf. Het was fijn om te horen dat (bijna) iedereen er met hetzelfde leerdoel zat. Ik voelde mij daardoor niet alleen.
In alle vragen en verhalen herkende ik wel een stukje van mezelf.
Het deel waarbij jullie begonnen met het kleine stoeltje en hoe jullie inzichtelijk maakten, hoe dingen die gebeuren, effect kunnen hebben, was voor mij zo verhelderend. 
Ik vind het heel fijn dat ik bij deze dag aanwezig was. Het heeft mij tools gegeven om met mijzelf aan de slag te gaan. De eerste stappen heb ik gezet en ben zeker van plan hiermee verder te gaan. Hoe en op wat voor manier weet ik nog niet. Eerst moet dit een plekje krijgen. Nogmaals dank!”
A

Heel veel dank voor jullie energie van gisteren. Ook vandaag zit deze nog volop in mijn lijf!
Net op de fiets heerlijk de natuur in…met een zak Kwartjes.
Ik heb er ook al een paar kunnen laten vallen; en een paar liggen klaar om te gaan vallen.
Wat gaat mijn hoofd aan de gang met de V’s.
Mijn buik snapt ze al ..nu moet mijn hoofd maar eens naar mijn buik gaan luisteren.
En ….ik heb net voet bij stuk gehouden met mijn Ik. Jippie! Dat is 1!!!
Geniet nog lekker na van deze dag; ik weet zeker dat er vandaag nog veel mee bezig zijn!
Dikke dank en heel veel liefs voor jullie!”
D

“1 woord: Jeemig!”

Jeemig Naath om wat jij allemaal meegemaakt maar ook Jeemig wat knap en bijzonder hoe jij je ‘krachten’ weet om te zetten naar anderen en hoe je dit zo open eerlijk en oprecht op papier zet en hiermee er Kwartjes vallen.

En dan hoe je het samen met Jeroen weet te verwoorden in ‘t theater gisteren.

Ik kan het niet samenvatten om te vertellen aan gezin, familie of vrienden wat voor dag gisteren nou was.

Maar 1 ding weet ik zeker, terug naar mijn eigen onderbuikgevoel en daar op vertrouwen is al een stap terug naar de basis.

Dank nogmaals voor meerdere kwartjes die gevallen zijn.”

M

“Een week geleden hadden we de mooie en bijzondere kwarjesdag! Wat hadden jullie het goed geregeld! Door jullie openheid en reflectie hebben we gelachen, gehuild, zijn er Kwartjes zijn gevallen en voor mij persoonlijk ook weer nieuwe inzichten geweest.

Nathalie, zo op de zaterdag ochtend wil ik je meegeven dat ik je een mooie, moedige en sterke vrouw vind! Met jouw persoonlijke verhaal weet je mensen te raken en laat je door kwetsbaar te zijn een enorme kracht zien!

Voor dit weekend hoop ik dat je / jullie heerlijk kunnen ontspannen en rust en ❤️ mogen voelen na alle drukte van de afgelopen periode! ? 

Eveline

“Goedemorgen Naath en Jeroen.

Het Kwartje is zéker weer gevallen. Heb een hele fijne dag gehad, met een lach en een traan. Ik probeer al dagen mijn gevoel op te schrijven voor mezelf en uiteraard om dit met jullie te delen ….

Dagelijks heb ik het nog over jullie (de Theaterdag, want dat zijn JULLIE ), misschien wel leuk om te weten!! Wel vaak in de redderstand, maar gelukkig door de handvatten probeer ik mezelf te behoeden….. anders is die rugzak snel weer vol ? Ik blijf gewoon kwartjes .nl roepen, in de hoop dat ze er iets voor zichzelf mee doen ?

Lieverds, onwijs bedankt voor de fijne theaterdag!! Tot gauw en Liefs!”

Daniëlle

“Een roadtrip naar jezelf!”

“Jij zag me… en dat gevoel kende ik nog niet”

“Door jullie hou ik meer van mij

“Ik beloof je.. it will fuck you up. In a good way!”

“Dit is geen training, dit is een programma” “

Ik hoef het niet alleen te doen”.

Hilarische lessen waarmee je in verbinding komt met je eigen kern en je partner. Naath en Jeroen zijn authentiek en hun lessen uniek.

Wij hebben hun mooie weg mogen volgen van de waarheid. In 14 dagen voel je jezelf de switch maken. Meer verbinding en begrip naar jezelf en je partner.
Het is een belevenis in tempo. De inzichten “oh daarom reageer ik zo” vallen als kwartjes uit de lucht.
De kracht zit m in de humor en de manier van open en eerlijk communiceren. Een warm bad waar je thuis komt.

Wij hebben zo genoten en vonden het zo waardevol, dat nu er een herhaling komt, wij graag weer mee doen.
Ik durf te wedden dat we er weer nieuwe inzichten uit halen.
Blijven groeien en blijven bloeien met je voeten in de modder. Down to earth.

Ivo en Sabine

Over de Weken van de Waarheid

“Gezien en gehoord”

“Ik zat vast in een soort onbegrepen voelen, en ook een eenzaamheid: moe om verder te vechten nadat er belangrijke strijd was overwonnen. Niets kon me meer blij maken, ik was op.

Ik dank jullie dat jullie me gezien èn gehoord hebben: zonder jullie was ‘t me niet gelukt. En inderdaad: gedeelde smart is halve smart. Er zijn meer mensen met soortgelijke verhalen, ik ben blij dat ik je boek heb gelezen: ik dacht soms heel even dat ‘t over mezelf ging!

Ik zat vast, en ik zag niet hoe. Ik kan nú verbinding gaan maken vanuit mezelf en hoef me niet meer anders voor te doen. Nu hoef ik niet meer te strijden, ik kan mijn eigen geluk maken, ookal zullen er mindere tijden zijn. Ik hoef ‘t niet meer buiten mezelf te zoeken, maar in en met mezelf.

Ik kijk uit naar volgende week ookal weet ik dat ‘t de laatste sessie is… Ik denk dat ik nog wel vaker naar het strand terugkom omdat ik Katwijk ook stiekem in m’n hart heb gesloten, net als jullie!

Tot gauw en al mijn dank!”

Pam

Confronterend maar zeer verhelderend!

“Al jaren werkzaam in de zorg met hart en ziel en toch vastlopen. Zo erg dat een flinke burnout niet uitbleef. Toen kwam Kwartjes op mijn pad en o jee wat zijn er veel gevallen. Zonder oud zeer op te rakelen (dat was al zo vaak gedaan) kreeg ik inzicht in ingesleten patronen. Confronterend maar zeer verhelderend! Dankzij Naath en Jeroen sla ik een nieuwe weg in. Nog wel met vallen en opstaan, maar bewuster en met gevoel. Wetend dat goed voor jezelf zorgen niet egoistisch is. Hartelijk dank beide ?  

Anneke

Het kwartje is gevallen”

“Ik gaf altijdal mijn tijd en energie aan het werk. Dit gaf me een goed gevoel en het maakte me blij dat ik een ander kon helpen.

Alleen… Het luisteren naar je eigen wensen en gezondheid staat zo snel op een tweede en soms zelfs derde plaats. Dit gaat een tijdje goed maar al snel stapelt het zich op. En dan blijkt het een hele ander klus om zorgzaam voor jezelf te zijn.

Doormiddel van mijn traject bij Kwartjes ben ik weer in contact met mij. Ik voel me terug in balans en ervaar dit met mijn dierbaren om mij heen. Vanuit deze positie kan ik weer ondernemen, groeien en investeren in mijzelf. Iets wat ik voorheen niet meer zag gebeuren. Het kwartje is gevallen en ik ervaar dat ik met deze kennis ook de nieuwe hobbels op mijn pad kan verwerken.

Dit is geen tijdelijke hulp maar een levenservaring die ik als een sterke basis gebruik om goed voor mijzelf te zorgen. Ik ben trots op mijzelf dat ik dit heb gedaan en erg dankbaar voor wat ik heb gekregen. Dit gun ik iedereen.”  

Robin

“Jeroen heeft mijn leven veranderd!”
 
“Ik voelde mij tijdens de begeleiding door Jeroen belangrijk en gehoord. En dat geeft zelfvertrouwen.
 
Zijn kwaliteiten die mij geholpen hebben: echt naar mij luisteren, begripvol zijn en mij laten ervaren dat ik zelf kan bepalen hoe ik iets wil ervaren. Jeroen heeft mijn leven veranderd!
 
Ik ben een blijer mens en ik hou veel meer van mezelf omdat ik mezelf beter begrijp nu.”
 
Brigitta

“Jeroen en Naath ‘lopen’ met je mee… Gaan in op de kern en zetten je vervolgens aan het werk.”

“Voor mij, als hulpverlener, voelt de drempel naar hulpverlening toch best hoog. Toch kwam daar het moment dat het mij alleen niet meer lukte om alles op een rijtje te krijgen en ik op zoek ging naar de juiste persoon in de juiste omgeving die mij als MENS weer in mijn eigen kracht kon zetten. En daar stond kwartjes ineens voor m’n neus!

Mijn beeld van de ‘spreekkamer’ van een psycholoog is klinisch, kaal, steriel. En dat werd direct over boord gegooid na een warm welkom door Jeroen en Naath. Zij zorgen ervoor dat ik mij direct thuisvoel.

Nu 3 sessies verder en een aantal weken later blik ik terug hoe ik binnenkwam en waar ik nu sta! Een wereld waarin ik OK ben. Waarin ik keuzes maak die goed zijn voor mij en waardoor ik weer ruimte voel om er ook weer te kunnen zijn voor anderen….hoe dan?

Jeroen en Naath ‘lopen’ met je mee… Gaan in op de kern en zetten je vervolgens aan het werk. Zelf nadenken over wat je aan het doen bent en dan… Ah daar zijn de kwartjes… Langzaam aan vallen de stukjes op hun plek! Daar zijn Jeroen en Naath weer die naast je staan om je op te vangen wanneer je het even niet meer weet.. Voelen en doen! Wat een magie zit er in deze woorden!

Dankjulliewel voor deze ervaring! Wat een mooie mensen zijn jullie! ?

Olga

“Dit stel laat Kwartjes vallen!”

“Normaal zou ik dit nooit zo aanbevelen op internet. Maar Jeroen en Nathalie zijn hierop echt de uitzondering!

Dit stel laten je kwartjes vallen! Het zijn gedreven coaches met hart voor de mens. Persoonlijke aanpak. Nix geen geiten wollen sokken gedoe. Gewoon met je poten in de klei en het zand.

Soms loop je even vast, verstrikt in gedoe met jezelf of anderen, of erger nog, raak je opgebrand. Jeroen en Nathalie laten je op een ontspannen manier dit herkennen. En… erkennen.

‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’ zei Cruyff ooit. Maar er wat mee doen, dat is de kunst. Een aha-moment.

Als je dat wilt ontdekken, kom dan naar de 2-daagse van Kwartjes. Jeroen en Nathalie laten wellicht ook bij jou heel veel Kwartjes vallen! Daar ga je ervaren hoe heerlijk het is om weer vrij te mogen leven!

Nogmaals, ik ben er niet van… maar dit stel kan ik je echt aanbevelen!”

Hans

“Een hele toolbox heb ik nu bij me!”

“Vanaf het moment dat ik bij Nathalie en Jeroen binnenstapte, voelde dat als thuis komen. Zo’n goede en ontspannen sfeer. Meteen prikte jeroen door alles heen, hier was geen masker nodig. En het werd meteen duidelijk. Er was eerst stilstand nodig! Rust, bijkomen. Om van daaruit weer verder te kunnen gaan. We hebben afspraken gemaakt over 1 op 1 begeleiding om 4 sessies te gaan doen.

Ik ben toen halve dagen gaan werken. Ik kon er ook nog voor kiezen om naar de bedrijfsarts te gaan, maar wilde eerst dit traject doorlopen.

Die halve dagen gaven mij al enorm veel lucht. En ik pakte mijn rust, zodra ik thuiskwam, was ik al toe aan een middagdutje. Want wat een moeheid zat er in me. Maar ik had bij de intake al meegekregen dat daar helemaal niks mis mee was. Ik mocht mezelf eraan toegeven.

Hierop volgde de sessies. Heel intensief waarin hard gewerkt werd. Ik heb veel kunnen leren over hoe bepaalde gedragingen tot stand komen. Of over het voelen en delen en hoe dit allemaal met elkaar in verbinding staat. Kwartjes bleven maar vallen. En dan weer oefenen hiermee in de wijde wereld.

Ik leerde ook hoe meditaties je tot rust kunnen brengen. Deze gaven mij ook energie. Ik werd weer steeds bewuster van mijn omgeving en de wereld om mij heen en kon weer genieten. Ik kon ook weer voelen. Ik sliep steeds beter.

Langzamerhand ben ik weer wat meer gaan werken, tot ik weer toe was aan mijn volledige uren. Collega’s merkten verschil of werden ook nieuwsgierig naar Kwartjes. Ik ken nu mijn grenzen veel beter op werk, weet wanneer ik een stapje terug moet doen. Of ik weet wanneer ik een rustmoment moet pakken wanneer mijn hoofd te vol gaat zitten. Een hele toolbox heb ik bij me. Waar ik zeker bijna dagelijks wel wat uit gebruik.

De kern is ervaren, delen en doen, als je eenmaal weet hoe dit werkt, kan je er zoveel mee. Op het werk, maar ook thuis.”

Thamara

“Niet een coach voor een traject, maar eentje voor het leven.”

“Na een periode van ruim 20 jaar ben ik Jeroen weer tegengekomen, omdat ik op zoek was naar een loopbaancoach. Na een fijn intakegesprek waarin de klik duidelijk aanwezig was, kreeg ik de indruk dat Jeroen net een tandje dieper zou kunnen komen, waardoor het uiteindelijk effect groter zou zijn en op basis daarvan heb ik uiteindelijk gekozen voor Jeroen.

Uit eigen ervaring kan ik stellen dat mijn indruk juist is gebleken. Jeroen bezit de kwaliteit om zonder oordeel je die vragen te stellen die nodig zijn om je (weer) in contact te brengen met jezelf. Hij laat je jezelf (weer) bewust maken hoe je in elkaar steekt, waarom je de keuzes maakt die je maakt en waarom je bent wie je bent.

“Jij hebt alle antwoorden die je zoekt, ik help je ze naar boven te halen,” is een uitspraak die Jeroen heeft gedaan in het begin en dat heeft hij bij mij meer dan waargemaakt. Jeroen is authentiek en laat je in je waarde.

Ik heb Jeroen gezegd tijdens onze laatste bijeenkomst dat ik voor het eerst in jaren mezelf weer heb teruggevonden. Jeroen heeft daarbij geholpen en daarvoor ben ik hem zeer dankbaar. De coachvraag die ik aan Jeroen heb gesteld is beantwoord en na afloop was de energie onafgebroken voelbaar gedurende meerdere dagen. Dat effect maakt voor mij dat Jeroen een hele goede coach is.

Jeroen vertrekt niet meer uit mijn leven. Ik kon het als klein ventje al goed met hem vinden, maar we zijn elk onze eigen weg gegaan. Nu na ruim 20 jaar hebben we nog steeds een klik en heeft hij me enorm geholpen in het bewust maken van belemmeringen die me in de nabije toekomst ongetwijfeld verder gaan helpen. Mocht ik in de toekomst om wat voor reden Jeroen nog nodig hebben, dan weet ik dat ik altijd bij hem terecht kan. Niet een coach voor een traject, maar eentje voor het leven.”

Robert-Paul

“Ik kwam (in beweging) zag ( het zo helder) en overwon (mijn angst)!”

“Vast zitten met je voeten strak in de de klei. Ja-maaren en doemdenken. Naath van Kwartjes vraagt.. tweedaagse? Nee. Vrij vragen? Nee. Vergoeding? Nee. Maar Naath had me door en klonk lief. Zo lief. Kom maar gewoon op een vrije dag bij ons thuis… En door mijn ‘ja maar ver weg’ ‘ ja maar dan ben ik alleen’ ‘ja maar dat durf ik niet.. typte ik “ja” in. Ik ging.

Het stromen begon. Van tranen en energie. Langzaam gaf ik toe, ik zou in beweging gaan komen! Warm ontvangen, lieve mensen en heel veel interesse. Oprechte interesse. Voordat ik wist stond ik te werken aan wat ik zo graag wilde. Alleen zo’n 2-daagse is helemaal niet alleen! We waren eigenlijk met drie. En met veel tranen en vreselijk veel humor tackelde Jeroen en Naath alle beren en lieten Kwartjes vallen (dat dus).

Ik kwam (in beweging) zag ( het zo helder) en overwon (mijn angst) ! Twee weken later… Naath ! Jeroen! Ik heb de baan!!! Vrijheid, beweging en het stroomt. Het voelt zo fijn ik gun het iedereen. Liefs”

 
Mariska

“Sinds lange tijd weer eens gehuild”

“Ik kwam bij Kwartjes terecht via mijn manager. Ik zat er compleet doorheen en was al 6 weken thuis van mijn werk.

Ik had een hoop opgekropte emoties zowel  privé als over het werk die ik nooit tot uiting liet komen. Dit heeft uiteindelijk geleid dat ik te maken kreeg met paniekaanvallen.

De sessies waren intens en confronterend. Ik ben mezelf  echt tegengekomen en heb mezelf beter leren kennen.

Jeroen en Nathalie hebben mij laten inzien dat er andere manieren zijn om tegen de wereld en zijn problemen aan te kijken. Dit alles op een zeer fijne en prettige manier. We hebben gelachen maar ik heb ook sinds lange tijd weer eens gehuild. Dit heeft me een groot gevoel van opluchting en vrijheid gegeven. Je mag er zijn en je mag je voelen zoals je je voelt.
 
Ook heb ik geleerd mijn werk en al de problemen die daarbij komen kijken los te laten. Ik ben tijdens mijn werk nog even gepassioneerd bezig, maar zodra ik thuis ben ben ik thuis. Dit heeft ook een positieve uitwerking op mijn relatie.
 
Jeroen en Nathalie hebben mij veel goeds gebracht en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. 2 fijne mensen die doen waar ze goed in zijn.”
Dylan

Ze blijven naast je lopen

“In oktober 2016 ben ik thuis komen te zitten met een burn-out en begon mijn zoektocht voor hulp. Op Facebook volgde ik kwartjes en wat mij in die tijd echt geholpen heeft is het verhaal van Nathalie. Zij schreef dat ze tijdens haar burn-out vaak gedacht had dat het nooit meer goed zou komen. Ook ik had vaak die gedachten.

In eerste instantie heb ik hulp gezocht bij een psycholoog. Deze gesprekken hebben mij zeker geholpen om met mijn (vooral negatieve) gedachten tijdens de burn-out om te gaan. Maar mijn gedachten en gevoel kwamen niet altijd met elkaar overeen en ik miste om over deze gevoelens te praten en vooral hoe hiermee om te gaan.

Daarna deed ik de 2-daagse bij Kwartjes. Ik vond het reuze spannend, vooral omdat mijn energieniveau op dat moment ongeveer 50% was. Maar het waren 2 geweldige dagen. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak en voelde de ruimte om mijzelf te zijn. De 2 dagen hebben mij inzicht gegeven waar bepaalde patronen in denken en doen vandaan komen en door dit inzicht kun je dit ook op een natuurlijke manier veranderen. Nathalie en Jeroen geven je gelijk het gevoel van veiligheid. Alles is goed en alles kan ook gezegd worden. Zij begrijpen je en laten je in je waarde. De methodieken die zij gebruiken verbinden het denken met het gevoel zodat het 1 geheel wordt. Dat wat ik bij de psycholoog gemist heb werd hier op een heel natuurlijke, heldere manier aangevuld.

De 2-daagse heeft mij weer een hele boost gegeven in mijn herstel. Ik kreeg weer meer vertrouwen in mijn lijf en gaf mij weer een duidelijk beeld naar de toekomst. Door deze 2-daagse en het vertrouwen dat ik ermee heb ik gekregen heb ik mijn uren weer kunnen uitbreiden op mijn werk.

Ik ben een opleiding begonnen die ik met veel plezier gevolgd heb en inmiddels ook succesvol afgerond.

Op mijn werk zit ik weer veel lekkerder in mijn vel. Ik kan nu veel betere keuzes maken die meer bij mij passen. En als iets niet goed voelt dan lukt het veel beter om dit verder te onderzoeken wat er dan niet goed voelt en hoe hiermee om te gaan. Het mag er zijn. Dat is al een hele winst voor mijzelf. Daar waar ik regelmatig heb gedacht dat ik nooit meer mijn contract-uren zou kunnen werken doe ik dit inmiddels alweer bijna een jaar!

Een tijdje na de 2-daagse wilde ik nog graag verdieping op een aantal vragen en hiervoor heb ik individuele gesprekken gehad.

Deze gesprekken heb ik ook als zeer prettig ervaren. In een prettige omgeving bij hun thuis. Nathalie en Jeroen luisteren en horen wat je zegt. Ze laten je ervaren waar je tegen aan loopt waardoor je echt zegt: oh, zit dat zo! Nu snap ik wat ik doe. Dan valt het ‘kwartje’. Waardoor je niet alleen antwoord op je vraag hebt maar ook inzicht in je de stappen die je kunt nemen. Aan jou de keus of je ze gaat doen of niet.

Wat ik mooi van Nathalie en Jeroen vind is dat zij ‘naast’ je blijven lopen. Bij vragen of heb je het moeilijk dan kun je ze altijd bellen/mailen/appen.

Dat is het grootste verschil met andere hulpverleners. Die namen die herinner ik mij niet meer maar van Nathalie en Jeroen die zal ik niet vergeten omdat ik weet dat ik ze altijd mag benaderen. Met goede berichten of als het (even) wat minder gaat.

Ik zie mijzelf als een versie 2.0 na mijn burn-out en ik wil ook zeker niet meer de ‘oude’ versie zijn. Natuurlijk weet ik dat ik het zelf gedaan heb maar ik was zeker niet zover gekomen zonder Nathalie en Jeroen en daar ben ik ze heel erg dankbaar voor en gun ik anderen die (even) niet meer weten hoe ze verder willen.”

Jolanda

Jeroen en Naath zijn er altijd.

“In oktober 2016 lukte het niet meer om te werken. Mijn lijf viel steeds meer uit en ik ging al lange tijd over mijn grenzen. Mijn nieuwe baan waar ik in september 2016 was gestart zorgde voor nog meer stress en was de welbekende druppel.

Ik had weinig aandacht voor mezelf, mijn gevoel en ging maar door; zo hoort het, doordenderen, niet zeuren, overal is wel wat, de welbekende excuses om vooral maar niet te hoeven voelen dat het niet goed zit. Ik heb me toen ziek gemeld, raakte daarna geblesseerd aan mijn knie, diagnose ernstig ziek bij een familielid en vloog voor mijn gevoel bij de muren omhoog. Kortom chaos in mijn hoofd, niet weten hoe verder, wat dan wel met werk, paniek, schuldig voelen naar mijn gezin toe en ga zo maar door.

Door de begeleiding van kwartjes heb ik inzicht gekregen in mijn patronen en valkuilen, maar lukte het vooral weer om te durven voelen. Daarnaast waren er fijne meditaties en was er alle ruimte en tijd voor mij als mens. Alles mocht er zijn, zonder oordeel; verdriet, wanhoop, boosheid, chaos, maar ook humor en heerlijk kunnen lachen. Het voelde erg veilig en vertrouwd.

Na een aantal maanden heb ik ook een verdieping gedaan. Die was er ook precies op het juiste moment en gaf o.a. bevestiging dat ik op de juiste weg was, gaf nog meer inzicht, weer naar de kern van wie ik ben en mag zijn.

Vanuit de trajecten bij kwartjes is het vertrouwen in mezelf steeds groter geworden, ik herken mijn valkuilen, mijn grenzen, ik weet wanneer ik om mezelf moet denken en even een stap terug moet doen of de natuur nodig heb om weer meer in balans te komen. Fijn om vertrouwen en kracht te voelen om te durven leven, met alle plussen en minnen.

Bij kwartjes ben je niet alleen. Jeroen en Naath zijn er altijd, tenminste zo voelt het, de verbinding blijft, er is ruimte om te blijven delen met ze, een luisterend oor, een hart onder de riem, alles mag er zijn en kan gedeeld worden.

Inmiddels heb ik op werkgebied stappen gemaakt die beter bij mij passen en energie opleveren. Naast mijn nieuwe baan ben ik gestart met mijn eigen bedrijf. Vanuit positieve energie kunnen werken en vooral leven is zo fijn, dat gun ik iedereen. Ik heb dit bij kwartjes gedaan naast loopbaanbegeleiding.

Het heeft zeker bijgedragen aan wie ik ben, wat ik kan, aan het zelfvertrouwen en het plezier in mijn huidige werkzaamheden, maar vooral het vertrouwen en lef om voor mezelf te kiezen en voluit te durven en kunnen leven”.

Joyce

“Dit mogen meer mensen weten!”

“Ik krijg zelf weer energie wanneer ik in gesprek ga met de medewerkers die bij jullie dit traject volgden.

Heerlijk om te ervaren dat het ècht anders kan. De sprankel is weer terug en de gesprekken kloppen nu ècht: wat we ervaren delen we. En daarna gaat het doen als vanzelf.

Dit gaan we absoluut breder in de organisatie doorvoeren!”

N.

Manager

“Na anderhalf jaar zoeken gebeurde het hier in twee dagen…”

“2 dagen op weg met, en naar, jezelf”

“Het was een emotionele rollercoaster. Jezelf ontdekken, bij jezelf komen, in 2 dagen waarin je echt even helemaal weg en ontspannen bent en naar je eigen essentie gaat.”

“Als ik zeg ‘thuiskomen’… dan zeg ik daarmee toch alles? :-)”

“Ze prikken dwars door de bullshit heen en halen je muren omlaag… Woooo. Ze laten je niet meer los. En dat is me toch fijn!”

“Die twee van Kwartjes… Die weten wel wat ze doen!”

“Ze lieten me liefdevol mijn valkuilen zien”

“Ik had een burn-out en was bezig eruit te krabbelen, maar ik merkte dat ik niet goed genoeg voor mijzelf zorgde. Ik was al wel weer aan het werk, maar ik was nog erg vermoeid, had grote geheugenproblemen en mijn creativiteit was ver te zoeken.
Via een regulier traject kwam ik geen stap verder. Degene probeerde me wel te helpen, maar ze keek niet voorbij mijn maskers en kwam niet tot de kern van de problemen.

Nathalie en Jeroen lieten mij tijdens de 2-daagse heel liefdevol mijn maskers en valkuilen zien. Ik leerde mijn eigen makers herkennen en ik begrijp nu waar bepaald gedrag vandaan komt. Ik zorg beter voor mijzelf. Ik ben veel relaxter geworden en laat me niet meer zo snel gek maken. Daardoor kan ik beter tegen stress. Eerder nam ik alles veel persoonlijker op. Nu doe ik dat niet meer. Ik ga weer met plezier naar mijn werk toe en geniet nu meer op mijn werk.

Deze aanpak komt veel beter en sneller tot de kern van de problemen en geeft nuttige oplossingen. En hoe beter medewerkers/werknemers in hun vel zitten, hoe beter ze hun werk kunnen doen.”

Gerreke

“Weer in perspectief”

De vragen waarmee ik bij Kwartjes binnen stapte waren: hoe wil ik nu verder? Waar ligt mijn hart? Waar word ik gelukkig van?

Op dat moment was er nog geen uitval, die is later gekomen. Toen ik niet genoeg naar het stemmetje luisterde en er niet genoeg naar mij geluisterd werd.

Ik heb meegedaan aan de 2-daagse en ben later ook nog naar de terugkomdag en de de theaterdag geweest.

Mijn ervaringen zijn positief. Het helpt mij om de dingen weer in perspectief te zien, rust te krijgen en te zien wat ik graag wil. Waar ik energie van krijg. Welke bagage niet langer mee hoeft. Het gaf mij letterlijk ruimte.

De tweedaagse zelf was mooi maar ook best heftig/ confronterend.  Wel alles in een hele veilige omgeving. Ik bepaalde het tempo en door de vragen en steun van Nathalie en Jeroen, de opdrachten, de meditaties en de steun van de groep kwam er van alles naar boven en kregen dingen een plekje en werden er dingen duidelijk.

Tov de arbo vind ik het een hele grote plus/ meerwaarde dat ik hierbij zelf de regie had. Het was mijn keuze,  mijn vraag,  mijn richting.

Ik ben me nu meer bewust van mijn valkuilen, maar ook van wat ik graag wil. Dat uitspreken gaat steeds beter. Het fijne is dat jullie er steeds zijn als het nodig is.

Sandra

“Wat jammer dat dit niet standaard door de ARBO wordt aangeboden”

“Ik was al langere tijd uitgevallen op mijn werk met een burnout. Achteraf weet ik dat het veel korter gekunt met de juiste hulp; die ik gelukkig vond bij Kwartjes. Mijn Burn Out viel samen met een depressie. Ik kon niet meer denken, functioneren, had angsten en noem maar op. Ik was een gevaar voor mezelf en anderen. Ik was moe en opgebrand .

Na vele bezoeken aan en trainingen bij een Psycholoog en Psychiater heb ik zelf gezocht naar iets dat bij mij paste en me echt zou helpen. Alles werd er van buiten ingestopt naar mijn idee.

Thuis veel oefeningen op papier en ellelange gesprekken kostten me te veel energie, waaronder ook het wekelijks bellen van het werk en de druk die me opgelegd werd door verschillende Arboartsen .

Ik heb de tweedaagse gevolgd bij Jeroen en Naath en ook heb ik later nog een 4 daagse training gehad in Portugal. Wat heb ik veel geleerd . In eerste instantie dacht ik toen ik na de twee dagen naar huis ging: wat nu? Ik had net geleerd om te mediteren, om mijn ikje op de kaart te zetten, om los te laten, een eigen (levens)museum te maken… En nu???

Maar eenmaal thuis gingen pas echt de Kwartjes vallen en hoe fijn was het en is het nog steeds dat ik elk moment van de dag contact mag zoeken als ik iets wil vragen, zeggen, delen of het even gewoon even niet weet. Wat een kado heb ik mezelf hiermee gegeven

Tijdens de meerdaagse in Potugal kreeg ik mijn vertrouwen terug. Ik mocht en mag er zijn. De ‘bus’ en de andere opdrachten waren moeilijk, maar het resultaat voelt zo helder, zo echt. De rust die ik eindelijk ervaarde met een stiltewandeling.

Ik ging als een beslagen spiegel van huis en kwam als een heldere spiegel terug.Ik sta nu sterker,weet grenzen aan te geven. Ik zoek de rust zo mogelijk, mediteer, en ik zoek hulp als ik soms even een terugval heb.

Ze hadden vanuit het werk beloofd dat ze een rustigere baan zouden zoeken voor mij maar dat is niet gelukt. Het werk is nu veel drukker en zwaarder.  En toch wéét ik gaat het me nu lukken omdat ik me goed voel.

Wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb en wat is het jammer dat dit niet standaard aangeboden word door Arbo of werkgever. Zoveel meer mensen zouden hiermee (sneller!) geholpen kunnen worden!”

 

Henriëtte

“Het helpt me nog elke dag”

“Ik kwam voor een 1-op-1 traject bij Kwartjes om uitval van werk te voorkomen. Ik wilde mijn innerlijke rust terug vinden. Ik werkte nog als begeleider in de zorg, maar had veel symptomen van een burnout: vergeetachtigheid, black outs, lichamelijke klachten.

Door de 1-op-1 sessie stond het licht volledig op mij gericht en werd ik gedwongen om aan de slag te gaan met mezelf. De manier waarop dit ging was vanuit volledige aansluiting bij mijn pad.

De methodes die werden toegepast gaven mij inzichten en nadenkertjes die mij nu nog iedere dag verder helpen. De combinatie van verschillende methode en de intensiteit van de sessie zorgen ervoor dat er direct tot de kern van de vraag/probleem gekomen kan worden.

Ik ben volledig uit mijn hoofd gehaald en ben gaan ervaren dat ik mag voelen en dat ik hiernaar mag luisteren. Die bewustwording zorgt ervoor dat ik eerder mijn grenzen aangeef en luister naar wat mijn lichaam van mij nodig heeft. Dit is van een korte pauze tijdens mijn werk tot aan het nemen van een rustmoment tijdens een drukke avond met vrienden/familie.

Ik heb geleerd om bewuster in het leven te staan en daarbij zelf invloed uit te kunnen oefenen op wat ik toelaat en waaraan ik een halt toeroep. Ik herken eerder mijn grenzen en kan hier op een passende manier mee omgaan. Ik luister naar mijn lichaam en blijf niet doorlopen met lichamelijke klachten.

Voor mijn werk betekent dit:  van automatische piloot naar een bewuste manier van inzetten van mijn hulpverleningsvaardigheden. Rustmomenten inbouwen in mijn dagelijks werk om daarna efficienter weer aan het werk te gaan ipv door blijven rennen gedurende de dag”.

Olga

“Fijn even helemaal met mezelf”

“Toen ik bij Kwartjes kwam zat ik ca. anderhalf jaar in de ziektewet en zonder werk doordat mijn werkgever failliet is gegaan tijdens mijn burnout. Hierdoor heb ik ook de tijd genomen eerst flink aan mijzelf te werken voor ik weer op zoek ben gegaan naar een nieuwe baan.

Het was fijn om even helemaal met mezelf aan de slag te gaan dmv coaching, meditaties, kijken naar mijn eigen IK, luisteren naar wat er gezegd werd over mijzelf. Ik was al een traject ingegaan bij een psycholoog, mindfulness, hartcoherentie en de 2-daagse van Kwartjes was het laatste stapje in mijn traject naar een volledig herstel: het duwtje in mijn rug om niet meer achterom te kijken en daar ook in te blijven hangen. Vooruit kijken!

Ik heb hierdoor meer compassie gekregen voor mezelf, mijn schuldgevoel is verminderd, ik heb geleerd meer NEE te zeggen en ik geef eerder mijn grenzen aan, maak me niet meer zo druk als eerder, doe niet meer of het mijn bedrijf is, verantwoordelijkheidsgevoel is er wel maar minder heftig.

Ik heb een mooie 2-daagse gehad bij Kwartjes met mooie mensen. Het waren mooie momenten waarin ik meer heb leren kijken naar mijzelf, meer geleerd heb van mijzelf en anderen. Jeroen en Naath zijn fijne, goed op elkaar ingestelde mensen, die weten waar ze over praten”.

 

Inge

“Ik heb voor het eerst gemediteerd en dat was echt oké!”

“De Ervarings 2-daagse”. Anders kan ik de Kwartjestraining niet omschrijven. Complimenten hoe jullie, Jeroen en Nathalie de dag zo rustig lieten starten. Het begon zo relaxed dat ik gewoon geen enkele druk ervaarde. Ik heb voor het eerst gemediteerd. Hoewel ik daar normaal niet zo van ben, gaf dit me echt rust. Het was gewoon echt oké.

Beelden uit de meditaties staan nog steeds haarscherp op m’n netvlies. Wel een bizarre ervaring overigens. Nathalie, dit is echt een bijzondere gave. Besef dat maar!!! Tijdens de oefeningen werd een ieder op zijn of haar manier aangesproken en uitgedaagd. Wat een gave van Jeroen om zo feilloos de vinger op de juiste plek te leggen.

Terugkijkend kan ik zeggen dat ik echt een hele ervaring rijker ben. Daarnaast heb ik weer vijf mooie mensen in m’n hart mogen sluiten. Deze ervaring die ik met jullie heb mogen delen, kan niemand mij meer afnemen. Sterker nog! Dit wordt een heel mooi hoekje in mijn levensmuseum, iets met heel veel licht! BEDANKT!!!

Nathalie en Jeroen ga zo door. Ik ben er van overtuigd dat jullie je roeping hebben gevonden.”

Daniël

“Twee superintensieve, maar ontzettend mooie dagen waar ik met een geweldig gevoel op terugkijk”
 
“In oktober 2016 heb ik deelgenomen aan de Kwartjes 2-daagse. Aanvankelijk dacht ik: “Da’s niks voor mij”. Toch besloot ik om eens in het diepe te duiken, het onbekende in en mijzelf een kans te geven op zoek te gaan naar wat bij belemmert in het maken van keuzes en het nemen van belangrijke beslissingen.
 
Nathalie en Jeroen zorgden meteen bij binnenkomst voor een veilige en open sfeer. Ik ken Nathalie al wat langer en merkte bij haar een openheid die ik niet eerder had gezien. De twijfels die ik misschien nog had om aan de 2-daagse mee te doen verdwenen als sneeuw voor de zon.De eerste dag werd voornamelijk door Jeroen ingevuld. De manier waarop hij mij inzichten gaf waren voor mij geheel onbekend, maar zo duidelijk. Door middel van voice dialogue liet hij mij op een heel bijzondere en humorvolle (voor mij erg belangrijk) manier kennis maken met mijn diverse “ikken”. Het werd mij ook duidelijk welke ikken mij afremmen en welke ikken ik vaker op de voorgrond wil laten treden. Door de oefeningen zie ik in het dagelijks leven steeds vaker welke “ik” aan het roer staat en welke “ik” ik liever op de voorgrond zet.
 
Op de tweede dag was het vooral Nathalie die ons meenam in de zoektocht naar de patronen die ons belemmeren. Dit deed zij door middel van onder andere meditaties en korte visualisaties. Ze liet me kennis maken met mijn innerlijk kind en leerde mij en de andere deelnemers een heel eenvoudige manier om op een snelle manier stress af te voeren. Simpelweg door een ademhalingstechniek. Deze techniek gebruik ik nu regelmatig op momenten dat ik voel dat ik gespannen raak.
 
Al met al zijn het twee superintensieve, maar ontzettend mooie dagen geweest waar ik met een geweldig gevoel op terugkijk en waarin ik vier fantastische mede-deelnemers heb leren kennen. Het waren twee dagen waarin ik mezelf veel beter heb leren kennen en waarin er bij mij en de andere deelnemers vele kwartjes zijn gevallen. Nathalie en Jeroen, bedankt voor deze mooie ervaring!”
 
Victor

“Al snel wisten ze tot de kern van ieder van ons te komen… En zo konden wij weer een stukje dichterbij elkaar komen.”

“De 2-daagse voor 2! YES! mijn man en ik mochten voor de primeur van de allereerste 2 daagse voor 2! Ietwat gespannen en nieuwsgierig naar wat de 2-daagse ons zou brengen kwamen we bij Jeroen en Nathalie binnen. Jeroen en Nathalie stelden ons op ons gemak (door gewoon hun heerijke relaxte en down to earth zelf te zijn ? ) en spoorden ons als snel aan om onze relatie “creatief” in beeld te brengen. Plaatjes zeggen vaker meer dan woorden.

Nathalie en Jeroen vullen en voelen elkaar perfect aan, ze zijn enorm flexibel en liefdevol. Al snel wisten ze tot de kern van ieder van ons te komen… En zo konden wij weer een stukje dichterbij elkaar komen. De inzichten welke “ik” er achter het stuur zit en ook zien en/of merken welke er bij je partner achter het stuur zit(ten) helpen enorm bij de bewustwording. Maar ook hoe we er in het dagelijks leven met humor mee om kunnen gaan: “schat, mag ik “jou” weer achter het stuur!” (ipv de denker/perfectionist).

De geleide meditatie van Nathalie is niet in woorden te vatten….wauw! Wat een belevenis.

Wij hebben enorm genoten om van de gelegenheid en ruimte gebruik te maken om ons “terug” te trekken en quality time samen te hebben en al hetgene wat we tijdens de 2daagse hebben ervaren samen te bespreken. Jeroen en Nathalie hebben enorm veel kennis op verschillende gebieden, en deze kennis hebben ze doorvoeld/doorleefd en ze geven je echt de kennis door in beleving!”

Wendy

Relatie 2-daagse

“Ik zou zeker andere keuzes gemaakt hebben als ik eerst deze 2-daagse had gedaan”

“Door mee te doen heb ik een burnout kunnen voorkomen”

“Dit gun je toch iedereen”

“Ik werd na de eerste dag van de 2-daagse al wakker in een andere wereld”.

“Na maandenlang doelloos solliciteren en de nodige afwijzingen kreeg ik de dag na de 2-daagse ineens twee leuke banen aangeboden. Alleen maar door mezelf te zijn toen ik belde.”

“Expect the unexpected”

“Echte verandering”

“Meerdere keren liep ik vast in mijn loopbaan in de zorg en tegen een burn out op. Ik kreeg in het verleden al wel psychologische hulp, dit werkte altijd maar kortdurend.  Er werd vooral veel gepraat maar er kwam weinig échte verandering.

Ik kon mij niet meer ontspannen waardoor ook lichamelijke klachten optraden en voelde dat ik het niet lang meer zou vol houden. Mijn leidinggevende wees me op Kwartjes, waar ik na een individuele intake 4 keer 2 uur individuele begeleiding kreeg aangeboden. Ze kwamen samen naar mij toe wat minder belastend was.

Kwartjes liet mij hard werken ipv alleen maar praten. We deden een soort ‘rollenspellen’ (Voice dialogue) waarin ik mij bewust werd van waardoor ik steeds vast liep. Dingen uit het verleden bepaalden onbewust mijn gedrag. Na elke sessie vielen de kwartjes. Mijn gedrag werd verklaarbaar en daardoor om te buigen. Naast de rollenspellen deden we ontspanningsoefeningen waardoor ik mij bewust werd hoe gespannen mijn lijf was.

Ik heb geleerd op welke punten ik vastloop en hoe dat komt en ben meer vanuit mijn gevoel gaan leven. Ook bleek ik te weinig mijn creativiteit kwijt te kunnen in mijn werk. Iets waar ik veel voldoening uit haal. Ik mocht weer aan de slag met kleurpotloden en andere creatieve dingen en ontdekte hoeveel energie mij dat gaf. Energie die ik kwijt was. Naar aanleiding hiervan ben ik op een andere groep gaan werken waar ik wel mijn creativiteit kwijt kan. Nu krijg ik energie van mijn werk ipv dat het energie kost.

Ik luister meer naar mijn gevoel en ben milder naar de mensen om me heen. Ik ren mezelf niet voorbij en herken beter de signalen. Eindelijk ben ik werkzaam op een plek waar ik mij goed voel. Ik heb een andere kant van mezelf leren kennen. Ik ben relaxter en dubbel gemotiveerd om te werken nu ik op de juiste plek zit.”

Anneke

“Hij laat je de kern zien”

“Jeroen is twee woorden: puur en goed. Met zijn ogen als kleine schijnwerpertjes weet hij precies de plekken te vinden waar het om gaat. Hij belicht de kern. Hij laat je jezelf afpellen en die kern zien.

Een mooier cadeau kan je niet krijgen. Hij wil oprecht het beste voor jou, in jouw tempo, op jouw manier en op jouw initiatief.

Voor mij heeft Jeroen keuzes maken makkelijker gemaakt door meer in contact te zijn met mijzelf.”

Karin

Ik voel weer veel meer en de kinderen vinden mij veel relaxter geworden”

“Ik heb in december de tweedaagse training mogen volgen van Nathalie en Jeroen. Dit was niet zomaar een training of een workshop, nee het was erg bijzonder!!!

Het idee is om een zoektocht naar jezelf te doen. Ik had de afgelopen jaren al wat mee gemaakt en was weer op de goede weg. Maar ik was er nog niet helemaal. Door rollenspel, meditaties, en doordringende gesprekken met Jeroen en Nathalie is het mij gelukt.

Ik voel weer veel meer en de kinderen vinden mij veel relaxter geworden. Na deze twee dagen sta ik weer anders in het leven. Het is echt bijzonder. Om dit vast te houden post ik elke dag een foto van mijn leven in mijn eigen museum.

In twee dagen kan veel gebeuren van een eerste stap die gezet kan worden tot aan een kwartje wat kan vallen. Een echte aanrader!”

Severine

“Samen in alle opzichten een sterk koppel zowel op inhoud als op plezier”

“Het heet de tweedaagse kwartjes-‘training’, maar dat is het niet. Ik kom niet op een etiket wat ik dan wel op de kwartjes-2-daagse zou kunnen plakken. Maar wat doet het ertoe, het gaat om de ervaring; de inhoud. En die was heel bijzonder, echt heel bijzonder.

Nathalie en Jeroen hebben mij (en de 3 andere deelnemers) twee dagen meegenomen in een waardevolle reis naar mijn eigen innerlijke ik. Tussen haakjes: mocht dat zweverig klinken, dat is het niet. In een ontspannen en tegelijkertijd intensieve stijl zijn we 2 dagen aan de slag geweest, op ieders eigen pad, zelden in een rechte lijn, maar kronkelend en met zijstapjes.

Nathalie met rake meditaties, Jeroen, terecht vertrouwend op zijn gevoel en intuïtie en samen in alle opzichten een sterk koppel zowel op inhoud als op plezier.

De omvang van de groep gaf ruimte voor persoonlijke aandacht, diepgang en maatgerichte benadering.

De 2-daagse heeft me geholpen om in betere balans te komen, oude patronen achter me te laten en daarvoor in de plaats een nieuwe richting met een eerste concrete stap naar de toekomst. Tussendoor waren er praktische tips en oefeningen die ook later makkelijk toepasbaar zijn.

De locatie, de catering en bovenal het plezieren en het grote onderlinge vertrouwen binnen onze groep maakt het af. Ik ga deze 2-daagse lang dicht bij me houden.”

Peter

“Ik ben blij dat ik deze twee bijzondere mensen op mijn pad kreeg als begeleiders”

“De tweedaagse gaat zo hard als je zelf wilt en het klopt altijd. De veilige, comfortabele en kleinschalige setting maakt dat je je snel thuis voelt en je open kunt stellen voor wat er komt.

Wat zeker is, is dat je anders weggaat dan je kwam en dat je van de andere deelnemers situaties herkent en dus leert.

Dat maakt het voor mij zo waardevol en ik ben blij dat ik deze twee bijzondere mensen op mijn pad kreeg als begeleiders; de beste reisbegeleiders ooit ;-)!”

Paulien

“Ik kan weer ademen”

“Op papier heb ik gelezen wat de afgelopen tweedaagse zou inhouden. Omdat ik via papier niet kan voelen hoe het echt zou zijn, heb ik de dagen gewoon helemaal ‘laten gebeuren’.

In complete emotionele chaos kwam ik aan. Nu ik thuis ben, sta ik weer in mijn kracht, weet ik wat mijn doel is, weet ik wat ik wel en niet wil en ga ik ervan uit dat ik mijn doel bereik.

Deze twee dagen waren een cadeau vol lieve mensen en inzichten. Ik kan weer ademen. Dank”

Sannie

“Ik voelde me veilig ”

“De tweedaagse werd gegeven op een prachtige locatie met rust en ruimte. Ik heb de twee dagen als heel bijzondere dagen mogen ervaren.

Nathalie en Jeroen vulden en voelden elkaar heel goed aan. Hun benadering was respectvol en liefdevol met een prettige dosis humor en waar nodig ook confronterend.

Ik voelde me veilig genoeg om een voor mij heel lastig onderwerp in te brengen de eerste dag. Door een eerste confronterende benadering en de dag erna een liefdevolle benadering heb ik hier veel inzicht (kwartjes) door gekregen.

De oefeningen waren afwisselend van diepgaand, ontroerend, lachwekkend en ontspannen. Er waren maar vier deelnemers waardoor er veel ruimte en aandacht was voor elke deelnemer om de kwartjes te laten vallen. Waar ik vooral heel dankbaar voor ben is dat ik ook getuige mocht zijn van de prachtige processen die bij de anderen plaatsvonden. Zo mooi om te zien hoe sommige zo beladen binnen kwamen en stralend de Nachtdijk verlieten.

Ik voelde me rustig en energiek na de training. Een heerlijk gevoel. Het fijne is dat er na de training contact gehouden wordt indien dat nodig is of gewoon te horen hoe het met de anderen gaat.

Ik heb kunnen loslaten, vertrouwen leren hebben en weet nu hoe ik vervolgstappen kan gaan zetten. Dank je wel, Nathalie en Jeroen voor deze prachtige reis. Jullie doen geweldig en belangrijk werk! Ik raad het iedereen aan zichzelf eens zo’n waardevol cadeautje te geven. ”

Cindy

“Mooie training, mooi stel, vallende Kwartjes!”

“In huiselijke sfeer nemen Naath en Jeroen je mee op reis en openen ze deuren naar vrijheid, meer rust en tevredenheid. Het koppel straalt energie en balans uit en laat de deelnemers zich veilig voelen om mogelijkheden te verkennen en zo vallen er Kwartjes in deze twee intensieve dagen gekenmerkt door openheid.

Praktische oefeningen en handvatten helpen het proces thuis verder te laten werken en je steeds meer bewust te worden van jezelf. En zelfs dan staan beiden je door raad of een luisterend oor terzijde. Met hun mooie mix van sensitief luisteren/voelen en psychologische kennis.

Mooie training, mooi stel, vallende Kwartjes!”

Peggy

“Een soort reset, een louteringskuur.”

“De kwartjes tweedaagse was voor mij een soort reset, een louteringskuur. Ik heb me sinds jaren niet zo rustig gevoeld. Naath en Jeroen dompelen je, op hun liefdevolle manier, onder in oefeningen, uitleg, gesprekken en lol.

Voor mij was de grote vraag, kan ik dat wel vasthouden, die rust. (Daarom heb ik even gewacht met mijn review). Eh ja dus. Met behulp van de oefeningen, whatsapp groepje, de andere deelnemers en de niet-aflatende stroom van positiviteit op facebook gaat het goed. Ik duikel ook nog maar ik ben er beter aan toe dan voorheen. Dank”

Eveline

“Het is tijd om mijn leven anders te leven”

“Wat ben ik blij dat ik deze kans gegrepen heb. Na een heftige periode had ik al behoorlijk wat werk verricht en ging het inmiddels een stuk beter met me. Maar ik merkte dat er nog een paar hardnekkige patronen overbleven. Daar wilde ik wat mee, want ik wil niet meer doen wat ik deed, om weer te krijgen wat ik niet wil. Het is tijd om mijn leven anders te leven.

De kracht van de kwartjes 2-daagse ligt in het samenspel van Nathalie en Jeroen, samenspel van kennis en intuïtie, en persoonlijke aandacht. Nathalie is een kei in fijn en krachtige meditaties/visualisatie oefeningen, in het stellen van de juiste, en soms confronterende vragen. Waarmee ze precies de vinger op de gevoelig plek wist te leggen en me hielp te verwoorden en te formuleren wat er in me omging. Daardoor kreeg ik meer inzicht in de herkomst van patronen. Ik ze makkelijker doorgronden en nemen ze veel minder vaak het stuur over van mijn leven. En dan Jeroen.. tja… prikt zo door alle bullshit heen.. mijn geratel.. haalde me uit mijn hoofd.. terug in mijn lijf en liet me voelen.. Wist mijn muur neer te halen en ging samen met mij kijken wie er nu daadwerkelijk achter die muur zat.

Doordat je met een kleine groep bent waarmee je 2 dagen intensief bezig bent, voelt het al snel vertrouwd en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Nathalie en Jeroen vullen en voelen elkaar perfect aan. Het plan werd moeiteloos aangepast als Nathalie en Jeroen aanvoelden dat dat op dat moment nodig was of beter werkte. Wat fijn om te krijgen wat je nodig hebt op een manier die werkt.”

Hester

“Het voelt alsof je in twee dagen gereset wordt”

Gisteren kwamen jullie ‘toevallig’ kijken terwijl ik in mijn kracht stond. Dat is toch wel heel bijzonder, zonder te weten dat ik vandaag wat ruimte had gereserveerd om de 2-daagse van drie weken geleden te reviewen.

In een eerder stuk heb ik geschreven dat Jeroen nooit meer uit mijn leven zou verdwijnen en nu krijg ik Naath erbij. Wat zijn jullie een ongelofelijk warm en recht-door-zee stel. Ik was heel erg op zoek om dichter bij mijn kern te komen en het lijkt wel alsof ik daar steeds dichterbij in de buurt kom, dat is een resultaat dat jullie je echt mogen aanrekenen. Zelfs de afgelopen week viel er nog een heel groot kwartje, meer een rijksdaalder eigenlijk.

De 2-daagse heb ik ervaren als een oase van rust, rust die je gemakshalve eigenlijk nooit neemt. Even heerlijk echt tot jezelf komen, genieten van het moment en een heerlijke omgeving, even wat langer stilstaan bij dingen, diep in jezelf afdalen om er veel frisser weer uit te komen. Toch ben ik mezelf ook tegengekomen en heb ik weer iets meer een plek kunnen geven dan ik tot nu toe gedaan heb.

Het voelt alsof je in twee dagen gereset wordt, weer klaar om ertegenaan te gaan, maar wel met meer en waardevollere bagage. Ik heb nieuwe handvatten gekregen om de uitdagingen aan te gaan waar ik voor wil gaan. Absoluut de moeite meer dan waard!”

RP

“Net een jackpot… Kwartjes vallen continu”
 
“Het lijkt wel een jackpot… De Kwartjes blijven deze dagen vallen! Ik stuiter nog steeds. Wat een impact hebben deze twee dagen (afgelopen weekend) op mij gehad.
 
Ik wist het allemaal wel dat ik heel veel mensen kan en wil helpen alleen de vraag was altijd: HOE? Hoe ga ik dat communiceren… het antwoord is veel makkelijker dan je denkt: Namelijk hoe communiceer ik met mijzelf! Van hoofd naar hart, van overleven naar leven, van moeten naar ont-moeten; vooral van moet naar moed.
 
Dankbaar voor deze prachtige krachtige spiegel. Door de reflectie heb ik het eindelijk ook gevoeld en dat is nu net waardoor ik eindelijk in mijn eigen licht durf te gaan staan. Dromen, denken vanaf nu oof durven te doen.
 
Thanks for the BE-U-tiful weekend, Naath, Jeroen en mijn buitengewone bijzondere reisgenoten Marcel, Pim, Wanda en Trudy. Move your mind & connect your heart and soul.”
 
Lucienne

“Ik ben verliefd terug gekomen. Verliefd op mezelf en het leven”.

“Ik heb aan de tweedaagse meegedaan omdat ik al jaren mijn burnout aan het verteren ben. Middels verschillende hulpverleners had ik wat lagen “gezien”. Het lukte me niet om er afscheid van te nemen.

De vooroefening weekte bij mij al goed in, gelijk de eerste dag hielp Jeroen mij zoveel lagen loslaten, dat ik ’s avonds verbluft me afvroeg, hoe dan. Het was geen dramaproces maar een hele rits sneaky kwartjes. Ik voelde wel dat ik zoveel lichter was. Wat fijn om eens moeiteloos los te laten ipv achter een buro te zitten, langs een doos tisseus naar een hulpverlener te staren, die praat.

De oefeningen met Nathalie zijn heerlijk om bij thuis te komen. Samen zijn ze zo puur en snelschakelend en ook nog toegankelijk en menselijk. Geen afstand maar dichtbij hun hart. Dat voel je aan alles. Het maakt ook helemaal niet uit of je al veel of weinig aan jezelf gesleuteld hebt, er is voor iedere deelnemer zoveel ruimte als nodig is.

Ik ben verliefd terug gekomen. Verliefd op mezelf en het leven. Ik weet eindelijk na jaren wie ik ben zonder al die stemmen die meekijken over mijn schouders.”

Helene

“Wat een fantastische ervaring!”
 
Een bijzondere ontmoeting… Op dinsdag 31 oktober 2017 had ik onder de vuurtoren in Noordwijk een afspraak met Jeroen en Naath. Ik sta op het punt een healingcentrum op te starten, maar ben nog enigszins zoekende naar mezelf en structuur in mijn leven.
 
Zij hebben mij in een sessie van een uur flink wat handvatten, tips en inzichten gegeven, waarmee ik weer een flinke stap kan zetten. Wat een fantastische ervaring! Ik heb alles wat jullie hebben gezegd ter harte genomen.
 
Bedankt, Jeroen en Naath.
Rob

“Het voelt veilig om kwetsbare dingen met ze te bespreken.”

“De strandwandeling van Kwartjes is echt ’n aanrader. In eerste instantie vond ik het best spannend om de strandwandeling te boeken, je weet immers niet wat je kunt verwachten en je spreekt af bij de vuurtoren, leuk, anders. Maar praten op t strand is heerlijk, niet eng, informeel en je loopt heel ontspannen met Jeroen, Nathalie of met hen samen zelfs!

Ik had het geluk van bijzonder weer met veel wind laag over t strand. Koud, droog, veel wind….. lekker uitwaaien met Jeroen en Nathalie. Jeroen en Nathalie zijn heel puur, goud eerlijk, gewoon zoals ze zijn. Het voelt veilig om kwetsbare dingen met ze te bespreken. Als je twijfelt, gewoon doen, gun jezelf deze strandwandeling!”

Ingrid

“Ik weet zeker dat ik andere keuzes had gemaakt als ik deze 2-daagse eerder gedaan had”

“Ik weet zeker dat ik andere keuzes had gemaakt als ik deze 2-daagse eerder gedaan had. Nu heb ik heel veel verschillende dingen gedaan. Zoekende naar wat ik dacht dat bij me zou passen en wat anderen deden.

Na de 2-daagse vertrouw ik veel meer op mezelf. Is dat kritische stemmetje niet meer dominant aanwezig en kan ik het herkennen als het er is. Ik zie ook hoe leuk mijn man het vindt als ik nu lekker uit mijn dak ga op een goed nummer. Hij geniet mee op zijn manier. Volgens mij was hij behoorlijk bang dat we na zo’n ‘werk aan jezelf weekend’ weer een week stress zouden hebben. En dat is nu helemaal niet.

Ik voel na een week nog steeds een lichte vorm van adhd na de 2-daagse. ”

Na de verdiepings-2-daagse zegt Wanda: “Een bijzondere ontdekkingstocht naar jezelf. Op een ontspannen manier heel hard aan jezelf werken. Met heel veel liefde begeleid worden door 2 kanjers. Eerst de 2-daagse gedaan en na 2 maanden de verdiepings 2-daagse. En weer met veel plezier en tranen heel hard gewerkt. Een hele mooie manier om aan je zelf te werken. Gun het jezelf!!”

Wanda

“Door jullie hou ik meer van mij”
 
“Zo mooi hoe dit op mijn pad is gekomen. Op het juiste moment. Het waren 2 intensieve dagen op een mooie locatie. Ik heb gelachen, gehuild, gevoeld, gespeeld, energie gekregen en mooie mensen ontmoet. Vooral heb ik verbinding kunnen maken met mijn eigen ik! Dit wilde ik al zo lang nu kan mijn reis verder gaan.
 
Jeroen heeft mij inzicht gegeven in mijn vele ik-ken, mijn energie ruimte en verleden.Wat een confrontaties en wat vielen daar voor mij een paar ware kwartjes. Hoe eigenwijs, koppig ik ook deed, Jeroen kwam daar doorheen en gaf mijn gevoels mens een plek en mijn ratslag de ruimte.
 
Naath wat fijn dat ik door jou het kind in mezelf kan zien, kan gaan werken aan mijn museum vol mooie, lieve, belangrijke dingen en dat ik ballast los heb kunnen laten. Jouw rust gaf mij energie. Dank jullie voor de goede verzorging, jullie openheid, eerlijkheid, veiligheid en liefde.
 
Het was voor mij een Top ervaring. Door jullie hou ik meer van mij ?
 
Miranda

we zijn supermakkelijk te bereiken en reageren altijd

Bel

Jeroen: 06-52374793

Naath: 06-50870178