Een heeele Goedemorgen!

 

Welkom op de tweede dag!

 

Wat vond jij van het Museumdag-filmpje? Wat deed het met je? Heb je dingen opgeschreven, groot en klein, die je graag wilt doen? Deel ook eens een paar kleine dingen met me!

 

Hoe beviel de meditatie? Heb je hem nog niet gedaan? Probeer hem dan vandaag echt even. Het gaat je zoveel brengen!

 

En heb je al iets gedaan met de Spa-opdracht? Aandachtig gedoucht? Als je wel eens een dagje in een sauna-complex doorbrengt, dan weet je misschien ook al wel hoe het is om dan een hele dag ‘niet bereikbaar’ te zijn. Heerlijk vind ik dat zelf altijd! De opdracht/uitdaging van vandaag sluit hier mooi bij aan! Bekijk eerst maar even het filmpje en lees daarna wat de uitdaging is! πŸ™‚

 

 

De reacties van een aantal van jullie op de eerste dag. Echt zooo lief! Hier wordt ik dus echt heel er blij van en jullie ontroeren me. Want… hier doe ik het voor! Om jullie te begeleiden naar een andere blik op jouw wereld, de bijzondere, mooie dingen die jullie allemaal, hoe klein misschien dan ook, in jullie leven hebben. Blijf reageren, ik vind het echt super! (En ik hoop dat het okΓ© is als ik er af en toe zo’n mooi plaatje van maak… dan zien anderen ook wat ze missen πŸ˜‰ en jullie zijn erbij!!! Jeeej!!)

 

Nou, weg met alle zakdoekjes en Fisherman’s friends.. aan de slag!!
Hier kun je het filmpje van vandaag bekijken:

https://youtu.be/4CvXO-B9IMA

 

 

Hier is dan meteen ook het liedje waarover ik het in het filmpje heb… om naar te luisteren, op te dansen, springen en om mee te zingen πŸ™‚

https://youtu.be/riSTnTZeUcI

 

 

Springen mag! (Tenzij je fysio daar anders over denkt natuurlijk… zoniet: Jumpen maar!!)

 

 

Opdracht/uitdaging

 

Ga een Offline dag plannen! Een Digitale Detox Dag! Het hoeft echt niet meteen vandaag of morgen, maar ergens in deze 10 dagen. Die dag ga je eens ervaren hoe het is om Internet-loos te zijn. Het enige dat je die dag even mag doen is (uiteraard πŸ˜‰ ) even kijken naar de opdracht, oefening en het filmpje van deze Lief zijn voor Jezelf 10-daagse. Zou zonde zijn om een dag te missen!

 

Probeer verder zoveel mogelijk offline te blijven die dag; geen mail, Facebook, misschien wil je het zelfs nog wat verder doortrekken en ook je telefoon en de t.v. uit laten πŸ™‚

 

Het is echt heel bijzonder om te ervaren wat er dan gebeurt. Je hebt in ieder geval even de kans om mensen vooraf te laten weten dat je een dagje niet bereikbaar bent. De afgelopen maanden is het mijzelf nu 2 keer overkomen dat ik langere tijd verplicht offline was; ons internet lag ‘plat’. Daardoor hadden we ook geen t.v. en telefoon meer. De ene keer duurde het bijna 6 dagen, de laatste keer bijna 3. Jij hebt in ieder geval nu even de mogelijkheid zelf de dag uit te kiezen en dat ook even door te geven aan alle belangrijke personen.

 

En misschien denk jij nu: “waar heeft die vrouw het over? Offline? Ik heb niet eens Facebook, heb geen idee wat Whatsapp betekent en ik schrijf gewoon lekker brieven in plaats van e-mail! Helemaal top! Super! Dan kom je er deze keer lekker makkelijk vanaf πŸ˜‰

 

 

Oefening/meditatie

Vandaag een hele mooie oefening waarin je kunt ervaren wat er gebeurt als je het ‘streven’ even los laat. Niks moeten, lekker de boel de boel laten. Probeer het eens! (Hij duurt maar 5 minuutjes).

Β ,

 

Hier beluister je de oefening van vandaag:

https://kwartjes.nl/dag-2-loslaten/

 

 

 

Denk vandaag ook eens na over welke eerste stap jij zou kunnen nemen om een van de wensen, doelen of dromen die je gisteren hebt opgeschreven een stapje dichterbij te laten komen! Wat ga je doen? Wanneer? Waar? Met wie? Maak het zo concreet mogelijk!! Hele kleine stapjes is prima. Elke dag 1 % erbij is over 100 dagen… precies!!

 

Deel je ervaringen hieronder, op Facebook, of via de mail. Vertel wanneer jij Offline gaat zijn. En misschien heb je nog meer wat je leuk vindt om te delen: jouw spa-ervaring, je reactie op het museumdagfilmpje of wat je van de oefeningen vond. En natuurlijk welke eerste stap jij gaat nemen! Alles is welkom! Fijne dag!

 

Een klapzoen en nog een heeel klein beetje elfenstof dan… heb je het nog nodig? πŸ˜‰

X Nathalie