JIEHAAA!

 

We gaan beginnen! Wat heb ik hier naartoe geleefd! Ik hoop natuurlijk dat dat ook voor jou geldt. Er gaat veel gebeuren de komende 10 dagen. En weet je? Ik val gewoon lekker meteen met de deur in huis. Zo ben ik. Gewoon zonder Make-Up en al (kijk maar naar het eerste filmpje! Zooo enthousiast dat ik de Make-Up gewoon vergeten ben! 😉 )

 

Ik wil je vragen of je ergens een mooi opschrijfboekje of schriftje vandaan wilt halen; je hebt er vast ergens nog een liggen en zoniet: schaf er een aan! Je laptop is natuurlijk ook prima; het gaat erom dat je de dingen even opschrijft en ook weer terug kunt vinden.

 

Ik geef je nu eerst meteen het filmpje van dag 1.

 

Daarna vraag ik je meteen naar nóg een prachtig filmpje te kijken in de Engelse of de Nederlandse versie. Dat filmpje heeft mijn leven echt, oprecht, veranderd. Ik hoop dat het op jou ook die impact heeft.

 

Beluister daarna op jouw moment de oefening. Het is een korte, hij duurt iets meer dan 5 minuutjes en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde mediteerders. En als je jezelf nog geen mediteerder vindt of je hebt het nog nooit gedaan: dit is je kans! Dan kan je in ieder geval later zeggen: “ik heb zomaar gemediteerd! Hatseflats!”

 

Het eerste filmpje vind je hier:

https://youtu.be/VdkCdbmuZD4

 

 

Het tweede filmpje hier in de Engelse versie (die vind ik het mooist)

https://youtu.be/OyJH-M3rGrI

 

En hier in de Nederlandse versie.

https://youtu.be/gcJjpyPs1VM

 

Schrijf voor jezelf, na het bekijken van het Museumdagfilmpje, eens op wat de dingen zijn die jij heeeel graag zou willen doen en bereiken in jouw leven. Waar droom jij (stiekem 😉 ) van? Het kan eigenlijk niet klein of groot genoeg zijn. Er kunnen op jouw lijstje dingen staan als ‘een kopje koffie drinken in de zon met mijn beste vriendin’. Maar ook: ‘die reis naar Australië maken en duiken in het Great Barrier Reef’ (Die komt van mijn persoonlijke lijst! 🙂 ). Ga nog niet nadenken of dingen haalbaar, te hoog gegrepen, medisch verantwoord en betaalbaar zijn. Laat je fantasie met je aan de haal gaan en schrijf gewoon wat dingen op in het schriftje, boekje of een Word documentje.

 

Doe vandaag ook deze meditatie:

De meditatie kun je hier beluisteren.

https://kwartjes.nl/dag-1-ademen-en-museum/

 

 

Mocht je hem willen downloaden: aan het eind van de 10 dagen krijg je een extraatje: alle meditaties op een rij, met een paar klikken te downloaden als MP3’3!

 

En dan nog de opdracht/uitdaging voor vandaag:

 

Maak je eigen privé/mini-spa!

 

Begin al als je opstaat..

 

Wees je bewust van het moment dat je overeind komt, je voeten beweegt, kijkend naar wat er op de vloer ligt. Deur bewust open doen, bewegingen voelen.. lopen. Je rustig uitkleden, de aandacht nog steeds daarbij houdend. Zet de douche aan en merk op hoe het water steeds warmer wordt. Stap dan pas onder de douche. En in plaats van te denken aan de drukke dag die voor je ligt, geniet je van het gevoel van het warme water en de lekkere zachte handdoek waarmee je jezelf afdroogt. Even helemaal in het hier en nu, met volle aandacht voor jezelf en wat je doet.

 

Gebruik je douche vandaag (of morgen) als een plek om echt even helemaal tijd voor jezelf te nemen. Voel hoe het water op je handen valt, de druppeltjes, de temperatuur… ruik eens aan het douchespul, de shampoo… en zeep je vol aandacht in. Voel het contact, de aanraking. Masseer je huid, haar, hoofd, gezicht.

 

Datgene waarvoor je misschien af en toe naar de sauna of masseur gaat; dat doe je vandaag gewoon lekker zelf! Mocht vandaag nou niet de beste dag zijn, doe het dan later deze week. Maar doe het echt!

 

Deel je ervaringen hieronder, op Facebook, of via de mail.

 

Morgen ga je verder met dag 2! Tot dan! En tot die tijd: wees heeeel lief voor jezelf!

 

Een zoen en heeel veeel elfenstof voor jou…

X Nathalie