Nutellataart met aardbeien

Zelfgemaakte nutella is echt bijna lekkerder dan de originele! Je kunt ook standaard-Nutella gebruiken, maar probeer hem zeker ook eens met deze zelfgemaakte variant. 

voor:

16 stukken, supermachtig, dus kleine stukjes maken!

klaar In:

15 minuten, daarna 2 uur koelen

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Gebak

Ingrediënten

Voor de bodem:

 • 170 gram fijn gemalen hazelnoten (of kant en klaar hazelnootmeel)
 • 50 gr kokosolie, gesmolten
 • 2 eetlepels maple syrup
 • snuf zout

Voor de vulling

 • 170 gram pure chocolade, fijngehakt

 • 300 ml volvette kokosmelk
 • 1/3 cup nutella (evt zelfgemaakt, zie recept)
 • gesneden aardbeien
 • 1/4 cup gehakte hazelnoten
 1. Gebruik kant en klare Nutella als je dat lekkerder vindt, of maak zelf nutella door 225 gram geroosterde hazelnoten, 4 eetlepels kokosbloesemsuiker, 3 eetlepels (16 gr) cacao en wat zout in een blender te doen en deze echt 5 tot 8 minuten te laten blenderen. Je krijgt dan een vloeibare, zachte substantie die ook heerlijk is op brood of een paleo-cracker!)
 2. Maak daarna eerst de bodem:  vet een 25 cm taartblik in of bedek deze met bakpapier.
 3. Roer alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en druk dit deeg met je handen in het bakblik. Zorg dat het overal even dik is, ook de opstaande randen (deels, als je een hoge vorm gebruikt). Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 
 4. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Kook de kokosmelk in een pannetje of magnetron en giet dit bij de chocola. Laat een minuutje staan zodat de chocola gaat smelten en roer door elkaar. Roer de nutella erdoor en giet dit mengsel op de bodem. Maak af met de aardbeien en een rand hazelnoten daar omheen. Het mengsel is nu nog dun. 
 5. Zet in de koelkast, 2 uur, dan is de bodem opgesteven en de taart te snijden. Bewaar tot max 3 dagen in de koelkast.