couscous van bloemkoolrijst
Een koude couscous als bijgerecht. Zo gemaakt, gezond en heel erg lekker!
voor:
2
klaar In:
5 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
bijgerecht
Ingrediënten
- 4 cups extra fijne bloemkoolrijst
- scheutje rode wijnazijn
- Gehakte (verse!) peterselie, munt en koriander
- Handje rozijnen
- Gehakte noten (amandelen, macadamia)
- Scheutje olijfolie
- Fijn gesneden (bos)uitje
- Zout en peper
- Kurkuma
Deze is echt supersimpel: Doe alles door elkaar en klaar!
Wij eten deze graag met gegrilde stukken kip (kunnen ook aan een spies!), op z’n Marokkaans: kwartiertje gemarineerd in knoflook, olie, rode wijnazijn, verse koriander en munt, gemalen komijn, kurkuma, kaneel, chilivlokken (peper), zout, citroensap, 1 rode ui (deze kun je ook mee bakken). In de grillpan, garen en op de couscous leggen.
Enjoy!!