gevaarlijk lekkere brownie

Glutenvrij, lactosevrij en gezoet met Maple syrup.  Chocola op zijn lekkerst: knapperig van buiten en plakkerig van binnen. Extra lekker met een pistachenootje erdoor.

voor:

10 stukken

klaar In:

45 minuten (waarvan 35 minuten oventijd)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Gevaarlijk lekker.. en ze mogen óók na 21.00 uur ? Leuke bezigheid als je je eventueel zou gaan vervelen. Brownies maken, de gezonde (paleo) variant. Zoooo lekker!

 

Ingrediënten

1 theelepel kokosolie
3 grote eieren
3/4 cup kokosbloesemsuiker
1/4 cup maple syrup
1 theelepel vanille-extract/poeder
1/3 cup amandelmeel
2 theelepels kokosmeel
1 theelepel tapiocabloem
1/4 cup cacaopoeder
2 theelepels espressopoeder
1/4 theelepel Baking soda
Snuf zout
1 cup chocoladedruppels
1/2 kop kokosolie
4 eetlepels ghee of boter
Gehakte pistachenoten
Evt extra chocoladestukjes/druppels (klein)

 

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in met 1 tl kokosolie of met bakpapier.

2. Mix de eieren met de kokosbloesemsuiker, ruim 2 minuten, tot ze schuimig zijn. Doe dan de maple syrup en vanille erbij en mix nog een minuut of 2.
3. Doe de droge ingrediënten in een andere kom (amandel-, kokos- en tapioca bloem/meel, zout, cacao, espressopoeder, baking soda), schep goed door elkaar
4. Giet het eiermengsel erbij en schep voorzichtig om, tot alles goed gemengd is.
5. Smelt in een pannetje de chocola met de kokosolie (de 1/4 cup) en de boter/ghee. Als het gesmolten is giet je dit bij de rest, schep goed door elkaar.
6. Doe er gehakte pistachenoten en evt wat chocoladestukjes door en giet in de bakvorm.
7. Bestrooi met nog wat pistachenoten en zet 35 minuten in de oven.
En dan afblijven. Minstens 15 minuten. Kijken of dat lukt ?
Grapje… lekker warm opeten bij een kop koffie of thee. Yum!