nasi van bloemkoolrijst met garnalen

Makkelijk en snel klaar. En ook nog eens heel lekker!

voor:

4

klaar In:

20 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Diner,  lunch

over dit recept

Nasi, maar dan anders! Zonder vlees (hoewel je er ook kipfilet in blokjes doorheen kunt doen nog als je dat lekker vindt!), met garnalen, taugé… Zelfs een satésausje maken van amandelpasta, wat water en knoflook… en het is alsof je een hele rijsttafel eet! Deze is echt heel erg makkelijk, snel klaar en erg lekker!

Ingrediënten

 

  • 1 pond of 600 gram garnalen.
  • zout en peper
  • Sojasaus of kokos aminos
  • teen knoflook
  • Limoen
  • Lenteui
  • Ui
  • Paar handjes taugé
  • 300 gr sperziebonen
  • Bloemkoolrijst
  • Cashewnoten
  • Gebakken uitjes

Sausje:

  • Amandelpasta
  • Wat olie en wat water
  • Knoflook, geperst
  • Zout en peper

 

1. Marineer de garnalen in wat sojasaus of kokos aminos, doe er wat knoflook, zout en peper en limoen bij.

2. Kook de sperziebonen beetgaar

3. Bak de garnalen mooi roze in wat olie in de wok. Bak de lenteui even mee (in kleine stukjes gesneden). Hou de garnalen en lenteui daarna even apart, her-gebruik de pan waarin je ze gebakken hebt

4. Bak de ui met wat knoflook glazig en voeg de bloemkoolrijst (kijk even hoeveel je nodig hebt per persoon, bloemkoolrijst slinkt niet héél erg in de pan) en de sperziebonen toe. 

5. Als de rijst wat zachter is voeg je de taugé toe en daarna de garnalen. Doe er wat cashewnoten bij.

6. Maak het sausje en serveer met het sausje en de gebakken uitjes. Ook een partje limoen is er lekker bij.