limoen koriander kip

Fris en spicy

voor:

2 personen

klaar In:

20 min

(en evt 60 min. marineer-tijd)

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner, 

over dit recept

De combi limoen en currypasta en koriander is heerlijk! Ik maakte deze als extraatje; ik had nog een quiche over van de dag ervoor. Beetje aparte combi, ik denk dat ie lekkerder is met (bloemkool)rijst of (courgette)pasta. Snel klaar, dus.. maken maar!

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui
  • scheut olijfolie
  • snuf zout
  • 1 eetlepel rode currypassta
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • Verse koriander, fijn gesneden
  • Wat kokosbloesemsuiker
  • Cherrytomaatjes

 

 1. Maak een marinade van alle ingrediënten behalve de kip, ui en cherrytomaatjes. Bewaar wat koriander voor het garneren. 

2. Laat een uurtje marineren en bak de kip daarna lekker knapperig in de wok. Voeg de ui en wat later de tomaatjes toe, bak even mee.

3. Garneer met de koriander. 

4. Lekker met courgettepasta of bloemkoolrijst. Kan ook met quiche of aardappeltjes hoor! 🙂 Wij hadden er guacamole bij. Ook lekker!

Zo maak je het!