komkommer met guacamole en garnaal

Deze kan goed als tussendoortje. Of tapa. Of bijgerecht. Simpel. En heeeeul lekker!

voor:

Als hapje voor 4 

klaar In:

10 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Hapje, bijgerechtje

over dit recept

Iedereen die van garnalen houdt en van avocado gaat deze heerlijk vinden. Hij is supermakkelijk te maken en een heerlijk hapje tijdens een feestje. Of een amuse. Kijk maar.. je kunt er ook gewoon 6 voor jezelf maken als lunch 😉

Ingrediënten

    • een stuk komkommer

    • 1 avocado

    • 1/4 rode ui

    • Herbamare, zout en peper, knoflookpoeder voor de guacamole
    • grote garnalen

    • Bosui

  1.  Marineer de garnalen in wat olie en kokos aminos (of sojasaus) met knoflook. Laat even in de marinade staan. 
  2. Snij de komkommer in 4 dikke plakken. Als je meer garnalen hebt: 1 schijf komkommer per garnaal 😉
  3. Maak de guacamole: pureer de avocado met de rode ui, de kruiden en proef of er nog iets bij moet aan smaak.
  4. Bak de garnalen even in de pan, in de marinade, tot ze mooi verkleurd en gaar zijn.
  5. Doe op iedere plak komkommer een lepel guacamole en een garnaal. Garneer evt met wat fijngesneden bosui.
  6. Klaar!