fruit crumble
Appel-bosvruchten taart in een ovenschaal. Als ontbijt… Kan gewoon! Ook lekker met een flinke schep yoghurt. En lekker als lunch. Tussendoortje. Bij de koffie… Nou ja. Eigenlijk altijd!
voor:
Liefst jij alleen. Maar delen = lief.
klaar In:
10 min (en 20 minuten wachten…)
Zonder:
gluten, toegevoegde suikers, lactose
Goed als:
Tussendoor of traktatie. Bij de koffie of thee!
over dit recept
Wie nu nog durft te zeggen dat het lastig is een makkelijk ontbijt te maken mag in de hoek. En deze zéker niet proeven! Mik er al het fruit in wat je lekker vindt, zowel vers als uit de diepvries. Maak het deeg, verspreid het er overheen, schuif het een half uurtje in de oven en … genieten maar!
Ingrediënten
Voor het deeg:
-
Ontpitte en zachte dadels (30 seconden met een beetje water in de magnetron)
-
Amandelmeel
-
Tapiocabloem
-
1 theelepel pure vanille extract
-
1 theelepel kaneel (ik gebruik nog liever pumpkin spice)
-
gerapste kokos
-
3 eieren
-
Gesmolten kokosolie
-
Evt wat honing
-
Snuf zout
Voor de fruitlaag:
- Appels, bananen, peer, diepvriesframbozen, blauwe bessen… Voegt evt wat pecannoten toe.
Warm de oven voor, 200 graden.
- Pureer de dadels in een keukenmachine tot er een puree ontstaat
2. Voeg de rest van de deeg-ingrediënten toe en pureer nog even door.
3. Kijk zelf even hoeveel je nodig hebt van het bloem/de meel om er een kruimig deegje van te maken
4. Doe het fruit in een ovenschaal, zowel vers als diepvries. Doe de kruim er over heen en zet het geheel een half uur in de oven. Als het te snel bruint even wat aluminiumfolie er overheen doen voor de laatste minuten.
Enjoy!