pistache pesto

Pesto, maar dan anders. Heerlijk bij kip, door pasta, als dressing, maar ook op brood bij de kids hier favoriet!

voor:

een flink potje pesto

klaar In:

5 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

Ik maak vaak zelf pesto. 4 potten basilicum leegplukken, pijnboompitjes, kaas, olie, knoflook… Klaar! Deze variant is ook erg lekker en een goed alternatief als je geen pijnboompitten en kaas wil. Probeer ‘m eens. En geloof me… dan gaat ie daarna overal overheen 😉

Ingrediënten

 

  • Blaadjes van 2 potten basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cup pistachenootjes zonder schil, ongezouten
  • Flinke bos peterselie
  • 1/2 cup extra vergine olijfolie
  • 1/2 uitgeknepen citroen, zonder pitjes
  • zout en peper

1. Dit is dus zo’n ‘flikker alles in de blender’ recept. Of: Doe alles in een hoge maatbeker waar je staafmixer in past en staafmixeren maar!

2. Proef even of er genoeg zout en peper in zit, voeg anders nog wat toe.

3. Deze pesto wordt oa gebruikt bij de kip met peer salade. Aanradertje!