lasagna van courgetterolletjes

Pasta zonder pasta? Yup. Kan gewoon.

voor:

4 tot 6

klaar In:

45 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner,  kan zelfs als ontbijt!

over dit recept

Het ziet er leuk uit en het lijkt veel werk. Maar dat valt echt mee! Lekker frutselen met eten, hoop geklieder, rolletjes maken en dan hup, de oven in zodat je de boel ook weer even netjes schoon kunt maken. Hoef je dat niet allemaal nog met volle buik te doen!

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 3 tomaten
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 pond gehakt naar keuze
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel gedroogde peterselie
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1/2 theelepel zwarte peper
 • 1/2 theelepel gerookte paprika
 • 1 blik tomatenblokjes
 • lenteuitjes

 

 1. Bak het gehakt in de pan op middelhoog vuur. Bestrooi met kruiden en kook tot niet meer roze in het midden. Voeg de ui en het knoflook na ongeveer 3 minuten toe en bak mee.

2. Terwijl het vlees gaart, snij beide uiteinden van de courgette af en snij ze in dunne plakjes, met een keukenmachine of een kaasschaaf.. (werkt ook prima!). Leg de plakken naast elkaar op een handdoek en bestrooi met wat zout, om extra vocht naar buiten te trekken. Zet 5 minuten opzij.

3. Snij de tomaten in stukken en voeg toe aan het inmiddels gare gehakt. Knijp voorzichtig extra vocht uit de courgette en verwarm de oven voor op 180 graden.

4. Tijd om te vullen en rollen! Het kan een beetje rommelig worden, maar dat maakt het juist leuk 🙂 . Leg 1-2 plakjes courgette neer (ik gebruik graag 2 plakjes courgette die naast elkaar liggen, een beetje overlappen, per rol voor meer groenten!) En schep 2 eetlepels vleessaus op de courgetterepen. Rol op en plaats in een ovenschaal Herhaal dit totdat je alle saus hebt opgebruikt.

5. Bedek de bovenkant van de courgetterolletjes met evt resterende gehakt-saus en verdeel de tomatenblokjes uit het blik er overheen. Snij het lenteuitje in kleine ringetjes en strooi die erover heen.  

6. Bak 30 minuten op 190 graden. Eet de rolletjes met wat sla of rauwkost en bewaar de restjes voor de volgende dag: dan smaakt het nog lekkerder!