aardappelen, vlees en groenten 2.0

Gewoon eens een keertje iets anders dan anders. Dubbel gebakken aardappel, met broccoli en kip. Aanrader.

voor:

4 tot 6

klaar In:

45 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner,  kan zelfs als ontbijt!

over dit recept

Ben je een keer klaar met de ‘standaard’ aardappelen, vlees en groenten, dan is dit echt een heerlijke afwisseling. Sowieso, want het is knapperig, lekker warm, vullend, eigenlijk wel een soort van ‘troost-voedsel’. Nou moedigen we dat natuurlijk normaal gesproken niet aan, maar in dit geval maken we graag een uitzondering 😉 Probeer het gewoon een keer. Double baked potato. Heb je dat ook eens op.

Ingrediënten

 • 6 middelgrote roodbruine aardappelen, schoon geschrobd
 • 1 1⁄2 theelepel extra vierge olijfolie
 • 2 theelepels zout
 • 3 eetlepels ghee of gezouten boter
 • 3 lente-uitjes, gehakt
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 1 1⁄2 eetlepel gerookte paprika
 • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
 • 1 eetlepel edelgistvlokken
 • 2 theelepels gehakte (verse) bieslook
 • 1⁄4 theelepel versgemalen zwarte peper
 • 1 pond broccoliroosjes (vanaf ongeveer 1 stronk), even kort koken.
 • 400 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden en gebakken met kruiden naar smaak.

   

 

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier of gebruik een grote ovenschaal.

 1. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen, bestrijk ze met de olijfolie en besprenkel met 1 theelepel zout. Leg de aardappelen op de voorbereide bakplaat en bak ze 1 uur. Laten afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 190 graden. (Ik gebruik zelf, als ik haast heb, de magnetron. 12 minuten op de hoogste stand, met wat water bij de aardappelen in de schaal.. en ook dan zijn ze zacht genoeg om ze leeg te kunnen lepelen. Met een ovenhandschoen lukt dat ook al als ze nog warm zijn 😉 )
 1. Snijd de afgekoelde aardappelen in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees in een grote kom, bewaar de schil. Pureer de ghee in de aardappelen met een vork en roer dan de lente-uitjes, knoflook, paprika, peterselie, edelgistvlokken, bieslook, resterende 1 theelepel zout en peper erdoor. Voeg de broccoli en kip toe en spatel door het aardappelmengsel.

4. Schep de aardappelvulling in de leeg geschraapte aardappelschillen en leg ze rechtop op de bakplaat. Bij mij past het meestal niet allemaal in de aardappelen, de rest schep je er gewoon lekker bovenop! Besprenkel met wat olie en wat extra edelgistvlokken. Bak 20 minuten, of tot de randen van de aardappelen licht goudbruin zijn. Smakelijk!