Jouw ultieme IK-dag 🙂

 

Ben je begonnen met het maken van een Bucket-/Wishlist of een -bord? Mocht je er nog mee bezig zijn: helemaal prima. Je zult merken dat het sowieso een ‘Work in Progress’ is; je kunt er altijd dingen aan toevoegen of veranderen. En natuurlijk kun je geregeld dingen op je lijst afvinken omdat je ze gedaan hebt. Helemaal top natuurlijk!

 

En denk je ook nog even aan die privé-spa, de Digitale Detox en de oefeningen die je tot nu al gedaan hebt? Misschien zit er eentje tussen die jij erg fijn vindt (misschien de veilige plek-oefening met de piano eronder?)… schrijf dat ook eens op voor jezelf. Is namelijk erg handig om later weer naar terug te kunnen pakken als het nodig is.

 

Vandaag komt er weer een hele mooie oefening bij. Je gaat ervaren hoe het is om wat meer afstand te nemen van je gedachten, gevoelens en de sensaties in je lichaam. Bekijk eerst de video en doe daarna, op jouw tijd en plek, de bijbehorende oefening. Echt de moeite waard deze!

 

De video van vandaag bekijk je hier:

https://youtu.be/ym2W-XJ4z6g

 

 

 

De Observator

 

Een jaar geleden was ik met mijn dochter (toen 13 jaar) een weekendje in Amsterdam. Ik was moe, zij ook. We liepen al de hele dag en ze wilde nog graag naar dat gedeelte van die mooie stad waar de film ‘Hartenstraat’ opgenomen was. Ik betrapte mezelf erop dat ik begon te mopperen. En op dat moment trapte ik heel bewust even ‘op de rem’. Ik laste een pauze in en keek naar wat er gebeurde.

 

Ik zag glashelder wat er aan de hand was: “Als ik nu door mopper verpest ik het voor mezelf. En voor haar.” Ik besloot meteen om te stoppen met lopen (en met mopperen), pakte haar vast en gaf haar een knuffel. Ik vertelde haar dat ik moe was en dat het me speet dat ik liep te mopperen. Daarop zei zij meteen ook dat ze moe was en eigenlijk ook geen fut meer had om te zoeken. We zijn een milkshake gaan halen bij de Mac en hebben er samen lekker om kunnen lachen.

 

Je even bewust zijn van wat er in jou gebeurt en op tijd ingrijpen.. dat kan erg handig zijn. Uiteraard kun je er ook altijd voor kiezen om wel boos, verdrietig of bang te reageren… maar het hoeft niet, zodra je je ervan bewust bent. Hoe meer aandacht je namelijk geeft aan een rotgevoel (bijvoorbeeld door te gaan gillen, gooien of meppen), hoe meer macht je het geeft. Wat je aandacht geeft, groeit.

 

Dat betekent niet dat je nooit boos mag worden, nooit even lekker mag schreeuwen. Dat kan namelijk ook enorm opluchten. En sommige dingen zijn ook gewoon niet eerlijk! Het kan helpen de ellende er dan even uit te gooien. Maar zodra je merkt dat je erin ‘verzuipt’, dan is het altijd mogelijk die pauze in te lassen en te besluiten anders te reageren. Gaaf hè? 🙂

 

Met deze oefening leer je hoe je dingen kunt opmerken bij jezelf. Dat kan jij namelijk zelf al heel goed! Luister maar!

 

De oefening van vandaag beluister je hier:

https://kwartjes.nl/dag-7-observator/

 

 

 

Liedje

Ik heb ook weer een prachtig liedje en de bijbehorende clip voor je… Gaat ook over hoe je naar dingen kijkt. Dit is de Songtekst…

“Hoe val je in slaap? Hoe begint je dag?
Open je je ogen met een traan of met een lach
en kijk je om je heen, en zie je dan de zon
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond
Leef je voor geluk? Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit, of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet

Hoe mooi kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt

Weet je wat je hebt? Is de cirkel rond
Zie je wat er staat of enkel wat er stond
Krijg je wat je wilt, of zelfs meer dan wat je vroeg
Ben je tevreden met het minste of is het meeste niet genoeg
Raak je verwonderd van de sneeuw, van het ruizen van de wind
Geniet je van de vogels, van het lachen van een kind
Creëer je je geluk, want binnen in jezelf is waar het eindigt en begint

Hoe mooi kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt
Zo rijk als je je voelt

Hoe mooi kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt
Zo rijk als je je voelt
Zo rijk als je je voelt”

 

 

https://youtu.be/YzmI5F_Yu1o

 

 

 

Hoe rijk voel jij je nu je een week bezig bent met deze 10-daagse? Zie je al een beetje in wat het aller-, allerkostbaarste in je leven is?

 

Deel je ervaringen hieronder, op Facebook, of via de mail.

 

 

Een superdag en een smakzoen!

 

X Nathalie