De vijfde dag alweer!

 

Wat gaat het snel! Ik hoop dat je al merkt dat het wat makkelijker begint te worden… wat liever voor jezelf zijn. Misschien ben je al een paar procentjes liever voor jezelf dan afgelopen zondagavond? Dat zou super zijn! En als de verandering nog niet echt meeegaaa is: we hebben hierna nog 5 dagen!

 

Heb je leuke reacties gekregen op je vraag aan mensen om jouw sterke, positieve eigenschappen te benoemen? Stonden er dingen tussen die jou blij verrast hebben? Ik weet nog dat mijn dochter me een berichtje stuurde na mijn vraag met daarin: ‘zonnetje in huis’… dat vond ik zo gaaf! Onderaan vind je een leuke opdracht om met al die woorden te doen. En je ziet ook wat ik er zelf mee gedaan heb een tijdje terug.

 

Bekijk eerst even het filmpje van vandaag…

 

Het filmpje van dag 5 zie je hier:

https://youtu.be/lf5Q0X928kM

 

 

Meditatie/oefening

 

Voordat je verder gaat met de meditatie van vandaag, mag je de woorden die op jou het meest indruk maakten wel eerst even op een apart blaadje opschrijven. Woorden als ‘spontaan’, ‘gezellig’, ‘fit’, ‘open’, ‘heerlijk maf’… maar dan die uit de reacties die jij gisteren en vandaag hebt mogen ontvangen.

 

En schrijf ze dan eens op in de ‘ik ben’ of ‘ik heb’-vorm: “Ik ben gezellig”. “Ik ben spontaan” enzovoort. Neem er een stuk of 3, maximaal 5. Ook als je jezelf er niet direct in herkent. Schrijf ze toch op. Misschien is het juist wel je wens om “spontaan” of “gezellig” te zijn. Dan zouden ze juist op dit lijstje moeten komen!

 

Gebruik in dit lijstje geen ontkenningen! Ons onderbewuste begrijpt /kent het woordje ‘niet’ namelijk niet! Dus vermijdt dingen als “ik vind mezelf niet meer te dik” en formuleer ze positief! “Ik ben precies goed zoals ik ben. . Ik ben slank..” (ook als je dat dus nog niet vindt! !! Je er helemaal op focussen wat je wel wilt brengt het zoveel sneller binnen je bereik! ).

 

Lees ze dan een paar keer door, liefst hardop. Je zou er zelfs, als je dat durft, een spiegel bij kunnen pakken. (En als je het niet durft… doe eens een keertje lekker eigenwijs, gooi je haar los, lach om en met jezelf en doe het gewoon lekker toch!) Zeg die zinnen eens echt hardop tegen jezelf. Je mag er de eerste paar keer (oké, ook de eerste twintig keer, maar daarna moet het klaar zijn hoor) best bij grinniken, lachen of in je broek piesen. Als je wil dan hè? Doe daarna dan de volgende oefening (liefst met een schone broek aan, wel zo fris! 🙂 ) . Gebruik jouw eigen zinnen op de momenten dat dit wordt aangegeven.

 

 

De oefening van dag 5 is hier te beluisteren

https://kwartjes.nl/dag-5-mantras/

 

 

Wordcloud

 

Maak dan van de woorden jouw eigen Wordcloud. Er zijn meerdere websites waarop dat kan en ik heb in geen van allen aandelen. Ik geef je dus gewoon maar een suggestie; deze vond ik leuk omdat je allerlei vormen, kleuren enzovoort kunt kiezen. Je kunt de woorden ook draaien, spiegelen… leef je uit! https://wordart.com/

 

Je kunt jouw Wordcloud gebruiken als achtergrond op je Facebook-pagina, of als achtergrond op je mobiel… Of je laat hem op canvas drukken en hangt hem aan de muur (kom maar eens in mijn praktijk kijken 🙂 ) Geen Facebook, mobiel en geld te besteden hieraan? Pak een paar viltstiften en maak er zelf een! Teken, kleur, wees creatief! Je kunt je schriftje of boekje hiervoor gebruiken of een vergeten hoekje behang. Maak het zo mooi als bij jou past. Heeeel mooi dus!

 

En nu vind ik het natuurlijk heeel erg leuk als je je Wordcloud deelt… op Facebook, of in een mailtje, of misschien weet je nog een andere leuke manier. Tag me even zodat ik ‘m in ieder geval niet ga missen! Ik ben heeeel benieuwd!

 

 

 

 Tijdens het maken van de Wordcloud heb ik nog een leuk achtergrondliedje voor je:

 

https://youtu.be/-7x0zKqZzp8

 

 

 

 

Misschien vind jij het ook wel leuk om een Liefdesliedje voor jezelf te schrijven 🙂 Dat mag ook in plaats van een Wordcloud, mocht je die al vaker gemaakt hebben … Je hebt nu natuurlijk WEL de woorden daarvoor! De Jazzpolitie zingt over een liefdesliedje voor iemand anders.. maar een liedje voor jezelf maken is ook erg leuk! (Mocht je tijd over hebben 😉 )

 

 

Deel je ervaringen hieronder, op Facebook, of via de mail.

 

 

Heel veel plezier vandaag, geniet!

 

Elfenzoentje

X Nathalie