Zoete aardappel-spinaziestamppot
Zoete aardappel spinazie stamppot met rookworst
Superlekker, gezond en makkelijk!
Voor 4:
1 knolselderij, geschild en in blokjes
400 gram bladspinazie
1 ui, gesnipperd
200 gr ontbijtspek in blokjes/reepjes
Kokosmelk
Klontje boter
Zout en peper
Wat sriracha of wasabi als je van spicy houdt
Wasabi-amandelen of -bollen, in stukjes gehakt
Kook de aardappelen en knolselderij 15 minuten in water met wat zout, leg de rookworst in de binnenverpakking in de an er bovenop om mee op te warmen.
Bak in een hapjespan of wok de spekjes met ui knapperig. Voeg na een paar minuten de spinazie toe en laat slinken.
Giet de aardappel/knolselderij af, leg de worst apart. Stamp de aardappel en knolselderij, roer er wat boter, kruiden, een kokosmelk door en evt wat sriracha of wasabi.
Meng het spinazie/spek mengsel erdoor, serveer met de rookworst.
Strooi de nootjes erover.
Eet smakelijk!
