pasta uit de oven

Pasta uit de oven! Je hoeft niets te koken!! 38 tot 40 minuten oventijd.. that’s it!
Dit moest ik gewoon een keer proberen! En ja! Geslaagd! Ik gebruikte glutenvrije pasta, waardoor het iets plakkerig werd. Dat zal met gewone pasta een stuk beter gaan gok ik 🙂
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.
Neem voor 4 personen 500 gram ongekookte pasta. Ik gebruikte spaghetti , maar voel je vrij iets anders te gebruiken. Als het maar ongekookte is!
Maak in de blender een saus van: 500 ml passata (tomatensaus), een blik tomatenblokjes, een halve pot fond (pot is meestal 450 ml, de helft daarvan dus), bouillon is ook goed, 3 takjes rozemarijn (de blaadjes), 3 teentjes knoflook, 200 gr spinazie (meer mag zéker ook!), een scheutje balsamico azijn wat zout en peper. Pureer een doe in een grote ovenschaal. Voeg de pasta toe, meng even en schuif 20 minuten , afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de warme oven
Snij een bol mozzarella fijn en verspreidt die na de 20 minuten over de pasta, nadat je die eerst goed even om geschept hebt. Je kunt er ook wat geraspte kaas overheen doen meteen. Dek nogmaals af en zet 10 minuten terug in de oven.
Haal dan de folie eraf, strooi er wat pijnboompitten over en zet een minuut of 8 terug in de oven, zonder de folie.
Meteen serveren, lekker met salade.
Hier was het een succes! Super simpel en heel erg lekker!! Je kunt er als laatste ook wat garnalen op leggen ipv de pijnboompitten, of wat uitgebakken spekjes over strooien als het klaar is. Proberen maar!
🤗🤗