granola
Zelfgemaakte granola. Snel klaar, gezond (als in: glutenvrij, geen geraffineerde suiker) èn lekker!!
Ik maakte genoeg voor ongeveer 2 weken voor 2 personen.
Je kunt ‘m lang bewaren in een luchtdichte bak, dus is wel zo handig meteen wat meer te maken! (Er wordt hier tussendoor ook nog wel eens stiekem een handje van gesnoept ipv chips bijv.. dan gaat het nog wat sneller op )
600 gr (glutenvrije) havermout
120 ml gesmolten kokosolie
Scheutje maplesyrup en evt wat honing als zoetmakers (kun je ook weglaten als je m helemaal suikervrij wil houden)
Kaneel
600 gr gemengde noten, grof gehakt
200 gr zaden/pitten (zonnebloem- en pompoenpitten, chia- en hennepzaad bijvoorbeeld)
Kokossnippers
Handje rozijnen of cranberries
Evt wat gojibessen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Roer de gesmolten kokosolie, de kaneel en wat maplesyrup of honing door de havermout en verspreid die over 2 bakplaten (die je vooraf hebt bekleed met een stuk bakpapier). Zet 15 minuten in de warme oven.
Hak de noten, meng alles dat je nog niet had gebruikt door elkaar in een grote kom en verdeel dit na het kwartier over de havermout op de bakplaten.
Zet nog 10 minuten in de warme oven terug.
Laat goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte schaal/bak/pot. (Ik gebruik altijd de lege kokosolie potten, die koop ik altijd in grootverpakking bij de notenshop. Aanrader!)
Per schaaltje yoghurt/ kwark gebruik ik zo’n 40 gram granola. Jeroen het dubbele
Enjoy!!