Zuurkoolsoep

Ja, ècht!

voor:

4

klaar In:

35 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner

Ingrediënten

    • Olijfolie
      3 flinke aardappelen, geschild en in blokjes
      2 uien, gesnipperd
      Tijm
      Pakje zuurkool, uitgelekt
      1 rookworst, in plakjes
      Dobbelsteentjes spek
      Bouillon, zo’n 1,5 liter
      3 laurierblaadjes

     

    • Bak de ui en aardappel even aan in een soeppan, in de Olijfolie. Pas op voor aanbranden!
      Voeg tijm toe, Bouillon en de meeste zuurkool. Hou een handje achter voor later.
      Laat de soep zo’n 25 minuten pruttelen.
      Bak ondertussen de rookworstplakjes met het spek in een koekenpan. Bak op het laatst de rest van de zuurkool nog even mee.
      Pureer de soep. Schep op en verdeel de worst/spek en zuurkool over de koppen.
      Echt heel erg lekker!
      (Geïnspireerd op een recept uit de Allerhande)