Key Lime Pie

Glutenvrij, lactosevrij, gezoet met koksbloesemsuiker zodat je niet zo’n mega-suiker-piek krijgt. Lekker fris en machtig. Proberen maar!

voor:

10 stukken

klaar In:

60 minuten (en daarna minstens 3 uur wachten… pfff)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Ook bij deze moet je nadat ie uit de oven komt even wachten. Hou daar dus rekening mee als je ‘m bijvoorbeeld al om 11 uur bij de koffie wil serveren. Vroeg beginnen! ­čśë

Het frisse van de limoen combineert heerlijk met kokosroom (santen) en de knapperige bodem. Let op dat die niet te donker wordt, echt even bij blijven op het eind van de baktijd dus.

Ik ben zelf ooit op Key West geweest. Daar is deze taart natuurlijk het aller-, ├íllerlekkerst. Maar bij gebrek aan palmbomen en een graadje of 40 werkt dit recept ook. Zelfs als je geen gluten eet/mag/wil. Hij smaakt n├Ęt als de echte. Pinky promise!

Enjoy!!!

┬áIngredi├źnten

Voor de bodem:

 • 1 cup (96 gr) amandelbloem
 • 1 cup (113 gr) walnoten of pecannoten
 • 1/4 cup (39 gr) kokosbloesemsuiker
 • 1 theelepel kaneel
 • snuf zout
 • 6 eetlepels (90 ml) gesmolten ghee

 Voor de vulling: 

 • 2/3 cup (203 gr) kokosroom (santen)
 • 1/2 cup (170 gr) honing
 • 4 grote eidooiers
 • 1 eetlepel (6 gr) limoenrasp
 • 2 eetlepels (14 gr) tapiocabloem
 • 120 ml limoensap (sap uit 4 tot 6 limoenen)

Evt wat kokosroom opgeklopt voor er bovenop

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Doe de pecans of walnoten in een food processor en pulseer tot je een grove kruimelmix hebt. Voeg daarna de andere ingredi├źnten voor de bodem toe en pulseer nog een paar keer goed tot je een samenhangend geheel krijgt. Doe deze in een bakvorm van 26/27 cm doorsnee, waar je eerst bakpapier in gedaan hebt. Goed aandrukken. Zorg dat de bodem en rand ongeveer overal even dik zijn. Zet 10 minuten in de oven.

3. Maak de vulling. Warm de zakjes santen even op in de magnetron (ik gebruikte 4 zakjes) zodat ze makkelijker leeg te knijpen zijn en mix de santen met de honing met een handmixer tot een romig geheel. Voeg de eidooiers en limoenrasp toe en mix nog een paar minuten op hoge snelheid.

4. Roer in een apart bakje de tapioca met een lepeltje door het limoensap. Zet de mixer met de gardes vast in de aanslag in de al opgeklopte vulling en zet deze op de laagste stand aan. Giet het limoen/tapioca mengsel er rustig bij en mix dit erdoor tot het gemengd is. Niet te lang, dan sla je alle luchtigheid er weer uit ­čśë

5. Stort eerst de vulling op de bodem en spreid deze goed uit. Netjes glad strijken. Zet ‘m 20 tot 25 minuten in de oven (nog steeds op 175 graden) en hou goed in de gaten of ie aan het eind niet verbrandt.┬á

6. Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je ‘m over brengt naar een rooster en verder af laat koelen. Zet ‘m, als ie koel genoeg is, in de koelkast om nog wat verder uit te harden. Na een uur of drie weet je zeker dat ie goed te snijden (en eten!!) is. Veel plezier met de eerste hap! ­čÖé