ovenplaat met een vleugje marokko

Met kip en couscous

voor:

4 personen

klaar In:

50 minuten (waarvan 45 minuten oventijd)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Diner, lunch

over dit recept

Dit is wel echt een smaakexplosie! Met kids misschien de cayennepeper (en/of olijven.. geldt ook voor mannen die ze niet lusten, zoals Jeroen) eruit laten, maar anders zéker gebruiken! Yum!

 

Ingrediënten

700 gr tot 1 kilo kippenpoten en Kippenvleugeltjes, ongekruid
750 gr zoete aardappel, geschild en in partjes gesneden
Scheut olijf- of avocado-olie
Scheut witte (balsamico) azijn
1 ui, fijn gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
Teentje knoflook, geperst
1 courgette, in partjes
Eetlepel groene olijven
Kokosolie
1 kleine bloemkool
Handje rozijnen
1 mango, in kleine stukjes
1 lenteuitje
1 tl komijn
1 tl (gerookte) paprika
1 tl knoflookpoeder
1 tl dille
1/2 tl cayennepeper
1 tl Kurkuma
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe de kip, aardappel- en courgettepartjes, knoflook, ui en olijven in een grote kom. Doe daar alle kruiden bij, plus de olie en de azijn. Hussel door elkaar (pas op met je handen, Kurkuma geeft gele handen! (Was ik zelf ook even vergeten)).
Leg een veel bakpapier op een ovenplaat en verdeel daar de inhoud van de kom over. Als het erg op elkaar komt te liggen kun je ook 2 platen gebruiken.
Zet in de oven, 45 minuten. Strooi er een kwartier voor de eindtijd een handje rozijnen over.
Maak ondertussen de couscous, is ongeveer 10 minuten werk. (Vergeet niet de rozijnen over de bakplaat te strooien 😉 )
Maak bloemkoolrijst van de bloemkool door kleine stukken tegelijk te pulseren in een keukenmachine. Doe de rijst in dezelfde kom als waar je alles net in gehusseld hebt zodat je de rest van de kruiden door de bloemkoolrijst krijgt, schep even om. Strooi er wat extra zout en peper (en evt herbamare) over. Doe er een hand rozijnen en een fijn gesneden lenteuitje door.
Smelt wat kokosolie in een wok of gebruik olie, doe de bloemkoolrijst met rozijnen en lenteui in de pan als deze heet is en roerbak deze een minuut of 5. Voeg als de pan van het vuur is de mango toe.
Verdeel de rijst over 4 borden, doe hetzelfde met de kip en de rest van de ovenplaat.