Appeltaart-ijs

Gevaaaarlijk!!

Ingrediënten

 Voorbereiding:

4 rijpe bananen, dag vooraf ingevroren

 2 appels

  • handje rozijnen
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • 150 ml amandelmelk
  • 100 ml appelsap (of moes)
  • handje pecannoten
Dit vraagt even wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat! En dat voorbereiden is eigenlijk vooral iets alvast in de vriezer gooien, dus zooveel energie vraagt het nu ook weer niet. Het leuke? Het is gezond ijs! Tadaa!
Doe de voorbereidingen minimaal 2 uur voor je het ijs wil gaan maken (je kunt het dán ook meteen serveren).
Voor 4 a 5 porties:
Snij 4 bananen in plakjes, doe ze in een diepvrieszak en vries ze in.
Schil 2 appels naar keuze en snij ze in kleine blokjes. Bak deze in een koekenpan in wat boter tot ze zacht zijn. Zet het vuur dan uit en roer er een handje rozijnen door. Bestrooi de appel/rozijn met 3 eetlepels kokosbloesemsuiker en 3 theelepels kaneel. Laat even afkoelen en zet dan ook deze in de vriezer (in een bakje).
Na zo’n anderhalf a 2 uur kan het ijsmaken beginnen.
Doe de bananen en drie kwart van de appel/rozijnen in een blender/keukenmachine. Voeg 2 eetlepels amandelpasta en zo’n 150 ml amandelmelk toe. Doe er 100 ml ongezoete appelmoes of appelsap bij en een handje pecannoten en blender net zo lang tot je een dikke softijs-substantie krijgt. Roer evt een paar keer door .
Verwarm ondertussen de rest van de appel/rozijn even in de magnetron.
Schep het ijs in 4 of 5 schaaltjes, bedek met de warme appel.
Ze vonden hier thuis dat ik dit ijs wel kon gaan verkopen voor 5 euro per bakje op de boulevard 😉😊
Enjoy!!