Zoete aardappelwafels

Banketbakkersroom, maar dan net even anders. Glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Aanrader.  

voor:

4 wafels

klaar In:

20 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

ontbijt, lunch

Ingrediënten

Voor de bodem:

    • Ontbijtspek in blokjes of reepjes
    • 1 grote zoete aardappel
    • Lenteuitjes
    • 2 eetlepels koksbloem
    • scheut amandelmelk
    • 2 eieren
    • zout en peper

     

     

     

    1. Ik heb dus een wafelijzer gekocht. Omdat je er heel makkelijk een ontbijtje mee maakt en daar ook groenten in kunt verstoppen!
      Deze zijn in 4 minuten klaar:
      Spekjes knapperig bakken in een koekenpan.
      Met een dunschiller slierten maken van een zoete aardappel (eerst schillen) en die in een schaal doen.
      Spek erbij doen (vet bewaren om het ijzer mee in te vetten)
      Lenteuitjes snijden en erdoor doen.
      Twee eetlepels kokosbloem erdoor.
      Scheutje amandelmelk erbij en 2 eieren. Zout en peper toevoegen en goed doorroeren.
      Zorg dat het ijzer goed heet is een ingevet met het bakvet. In 4 delen bakken (ik maakte 2 x 2 wafels).
      Lekker met tomaat en wat fruit . Enjo