zelfgemaakte snickers

Zelfgemaakte (gezonde!) ‘snickers’! Te lekker, echt hoor!

voor:

9 snickers

klaar In:

5 min 

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

tussendoortje, gebak

Ingrediënten

1/4 cup cashewpasta
1/3 cup amandelpasta
2 eetlepels kokosbloem
1 eetlepel cassavemeel
2 eetlepels honing
Snuf vanille/ of extract
Klein beetje zout
  • Cashew- en amandelpasta eerst even 1 minuutje in de magnetron smeuïg maken , daarna de rest erdoor roeren.
    Maak er een deeg van en meng daar flink wat gehakte noten (evt pinda’s, maar ik heb liever cashews en pistachenoten) doorheen en vorm er 9 of 10 repen van die je op bakpapier in de vriezer legt. Een half uurtje tot een uur.
    Smelt daarna 3/4 cup aan chocola naar keuze (ik had suikervrij, 90 % cacao) met 1 eetlepel kokosolie en dip de repen daarin (rondom uiteraard).
    Bestrooi ze direct met wat grof zeezout en bijv wat geraspte kokos en leg ze nog even in de koelkast.
    En dan… smullen maar!