zaden-crackers

Boordevol pitjes. Lekker voor tussen je tanden 😉 Er zit knoflook in deze, dus hou daar rekening mee!

voor:

10 crackers

klaar In:

90 min (waarvan 70 minuten in de oven)

Zonder:

gluten,  suiker, lactose

Goed als:

ontbijt of lunch

Ingrediënten

70 gr zonnebloempitten
      70 gr pompoenpitten

    80 gram chiazaad

        80 gram sesamzaad

      250 ml water
      1 teentje knoflook, geraspt
      wat zout of herbamare
      Wat rozijnen of cranberries (kun je ook weglaten)
    • Verwarm de oven voor (150 graden) 
    • Doe alle ingrediënten in een kom en roer ze door. Laat een paar minuten staan totdat al het water door de zaden en pitten is opgenomen. Je kunt de knoflook ook weg laten als je niet van knoflokige crackers houdt uiteraard. 
    • Maak er twee delen van en leg deze naast elkaar op een vel bakpapier.
    • Druk het deeg met de bolle kant van een lepel plat, gebruik ook je vingers om er twee grote rechthoeken van te maken. (Maak niet 1 grote, want je moet ‘m halverwege omdraaien en dat gaat makkelijker met 2 delen).
    • Schuif in de oven, 35 minuten. Keer de plakken daarna om (de reeds gebakken kant komt nu op het bakpapier) om de andere kant ook de bakken. Neem hier nog 30 tot 35 minuten voor. Hou in de gaten of het niet te hard gaat. 
    • Even af laten koelen en dan breken tot crackers van goed formaat. 
    • Deze zijn zelfs door de pubert goedgekeurd, dus enjoy!