Restjes-Tip

Even iets anders met wat je gewoon nog in de koelkast had staan!

voor:

4 personen

 klaar In:

30 min (vooral oven-tijd)

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Lunch, diner

over dit recept

In dit simpele restjes-recept gebruik ik de courgette-lasagne die toevallig nog over was. Je kunt natuurlijk ook gewoon 3 dagen hetzelfde eten, maar ik wilde eens wat anders. En de eieren moesten op 🙂

Je kunt er ook andere restjes voor gebruiken. Je maakt er eigenlijk een soort impro-quiche van. Laat je creativiteit maar even lekker zijn gang gaan!

Ingrediënten

 

  • Restjes uit je koelkast
  • Ongeveer 8 eieren
  • Scheut amandel- of koksmelk
  • zout, zwarte peper
  • Evt geraspte kaas (of edelgistvlokken, die zorgen voor een kaas-achtige smaak)

Verwarm de oven voor op 190 graden.

1. Maak de restjes evt wat kleiner (bij de courgettelasagne maakte ik de bladen, de slierten lasagne dus, even wat kleiner)

2. Roer de eieren met een garde los, met de melk, zout, peper.

3. Doe de restjes in de ovenschaal (ingevet) en giet het ei erover. Doe er evt geraspte kaas over (edelgist werkt ook echt goed!)

4. . Bak 30 minuten, check of het ei voldoende gestold is. Enjoy!