Kip pesto

Bloemkool, kip en pesto uit de oven. Supermakkelijk en superlekker!

voor:

4

klaar In:

45 minuten (vooral oven-tijd)

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

hoofdgerecht

over dit recept

Gebruik voor dit recept liefst zelfgemaakte (pistache)pesto. Of heel simpel: 4 potten basilicum leegplukken, pijnboompitjes, kaas, olie, knoflook… Klaar!

En neem goede kip (geen standaard supermarktkip waar voor de helft water in zit. De bloemkool gaat eerst even alleen in de oven, in die tijd kan je mooi de pesto maken. Ik maakte er ook nog pesto-aardappeltjes bij. Dat recept vind je ook op deze website!

Weinig afwas, volle smaken, genieten maar!

Ingrediënten

 

  • Pesto
  • 600 gram hele kipfilets, gekruid met zout en peper
  • cherry tomaatjes
  • zout en peper
  • 1 grote of 2 kleine bloemkolen
  • (Avocado) olie
  • Evt olijven

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Snij de bloemkool in roosjes en hussel deze met wat olie, zout en peper. Verdeel ze daarna over een bakplaat met bakpapier. Zet ze 10 minuten in de oven.

3.  Maak de pesto (basilicum, olie, evt wat geraspte kaas, pijnboompitten of pistachenootjes, citroensap, knoflook even blenderen met wat zout en peper). Sla de kipfilets wat platter en kruid ze naar smaak.

4. Haal de bloemkool uit de oven, verdeel er wat cherry tomaatjes tussen en schep er wat pesto door. Leg de kipfilets op de bloemkool en doe er een flinke schep pesto op. Doe er evt geraspte kaas over.

5. Bak het geheel nog 20 a 25 af in de oven (zet ‘m even iets lager, op 175 graden). Je kunt ook nog wat aardappeltjes husselen in de pesto en op een apart bakblik meebakken. Ben je in een keer klaar 😉